https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNTİD YOL SORUNUNA ÇÖZÜM İSTİYOR

ÜNYE TURİZMİNİN YOL SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR…
2008 yılında eğitim-öğretime başlayan ve proje okulu olarak bölgede mesleki eğitimde ileri gelen Ünye Turizm ve Otelcilik Lisesine ulaşım için yol sorunu devam ediyor.

Sadece 1km’lik mesafe olan yolun acilen yapılması gerekmektedir. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak Lise kampüsüne ziyarette bulunduk. Lise yerleşkesinin sezon değerlendirmesini ve sorunlarına dikkat çekmek için yönetici ve öğretmenlerimizle istişarelerde bulunduk.
Ünye’de proje okulu olarak eğitim-öğretime devam eden ve profesyonel personel yetiştiren Turizm ve Otelcilik Lisesi 6 aylık ders döneminin ardından Anadolu’nun turizm bölgelerine ve Ünye’mizdeki turistik tesislere stajyer öğrenci göndermeye devam etmektedir.

Aynı zamanda uygulama oteli olarak yaparak-yaşayarak öğrenme sistemi ile öğrenci yetiştiren lise 2017 yılından itibaren Erasmus+ hareketliliği ile mesleki işbaşı gözlem ve staj faaliyetlerine katılarak eğitimci ve öğrenci gelişimini destekleyici projeler ile Ünye’nin gurur kaynağı haline gelmiştir.
2016 yılında mutfak kültürü araştırmacısı Ömür Akkor’un tarihi eski yol güzergahını takip ederek yaptığı Karadeniz seyahatinde Orhan Aydoğan ve Ayşegül Aydoğan şef eğiticilerin davetiyle gastronomi eğitimleri vermeye gelmiş ve lisenin eğitim anlayışına hayran kaldığı belirtmiştir. Uygulama oteli eğitimlerini destekleyecek kütüphane, teknoloji ve bilgi erişimi kapasitesi de arttırılmış durumdadır.

Robotik kodlama eğitimlerine de başlanmış ve Ünye’miz için turizm ile teknolojiyi buluşturan eğitimler ile fark yaratmıştır.
Pandemi döneminde otel hizmetinde kapasitesini azaltmasına rağmen hizmet vermeye devam etmiş ve yıllık ortalama 2000 geceleme, kahvaltı ve diğer organizasyonlar ile 5000 kişilik ziyaretçi kapasitesine ulaşmıştır. Bir tatil köyüne sağlanan lojistik ve altyapı hizmeti anlayışıyla işleyen Turizm ve Otelcilik Lisesi Uygulama Oteline ulaşım ne yazık ki kronikleşmiş sorunuyla yalnız bırakılmıştır.

İlgililere iletilmesine rağmen 2008 yılından bu yana kampüse ulaşımı sağlayan yol yapılmamıştır. Üstelik şiddeti artan yağmurlar sebebiyle de bozulmalar ve çukurlaşmalar olan yol tehlikeli hale gelerek yabancı turistler gözünde de puanın düşmesine sebep olmaktadır.
ÜNTİD olarak,
Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm siyasilere sesleniyoruz. Böylesine kıymetli bir eğitim değerimizin yolunu en kısa zamanda hak ettiği şekilde yapılmalıdır.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE BIÇAKLI YARALAMA

Ünye ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde meydana gelen kavgada bir genç yaralandı. Ünye’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir