https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce İlçeleri Hacı Adaylarına seminer verildi

2023 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce İlçelerinden kesin Hac hakkı elde eden bay-bayan Hacı adayları için 09-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Ünye Müftülüğü konferans salonunda 2 gün Hac yolculuğu semineri verildi.

Taşbaşı Camii İmam Hatibi Ercan Efiloğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminer, Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’un açılış konuşması ile devam etti. Okuş konuşmasında; Rabbim Hac yolculuğuna çıkan siz değerli kardeşlerime niyetlerinizde, işlerinizde gayretleriniz de kolaylıklar ihsan eylesin. Rabbim bu Hac yolculuğunu şimdiden kolaylıklar içinde hazırlıklarını tamamlamayı, yollara revan olup Kâbe’yi Muazzama ’ya bakmayı, Efendimiz aleyhissalatu vesselam’ın huzurunda salat ve selam getirmeyi nasip eylesin. Her ibadetin öncesinde mutlaka bir zihni hazırlık, bir bedeni hazırlık, bir maddi ve manevi hazırlık olmalıdır.  Helalinden kazandığımız bir parayla, iyi bir niyetle, kuvvetli bir niyetle, salih bir niyetle yola çıkmamız gerekiyor. Komşularımızla, akrabalarımızla küskünlüğümüzü dargınlığımızı kesinlikle geride bırakarak çıkmamız gerekiyor;  diyerek Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları, Hz. Peygamber, Mescidi Nebevi ve Medine ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık, bir arada yaşama bilinci, ibadet Bilinci, Hac ve Umre Menasiki konulu sunumunu gerçekleştiren Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek ise ”Hacı desinler diye değil, hayatımızı değiştirmek için gidelim. Hacı desinler niyetiyle gidersek daha gitmeden şeytan sevaplarımızı elimizden alır. İnsanlar bizim hayatımızda ve yaşantımızda güzellikler görüyorsa hac kabul olmuştur. Şeytanın aldatmacalarına kulak vermeyin. Haccınızı yok edecek alanlardan uzak durun. Döndükten sonra  hacı kalabilmek için mücadele edin. Sadece isminiz hacı kalmasın. Gittiğiniz gibi dönerseniz, döndüğünüz gibi kalırsanız, seni değişmiş olarak tanıyamazlarsa senin haccın çok makbul olmuş değildir. İnsanlar hacı dese de Allah hacı demedikten sonra olmaz. Salimen gidip ragiben kazanmış olarak dönün. Kâbe’ye, Medine’ye, Mekke’ye bizden de selamlarımızı götürün diyerek hayırlı yolculuklar diledi.

Programda Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğünden katılan sağlık personelleri, yolculuk öncesi aşı ve Hac ibadeti esnasında sağlık ve temizlik kuralları hususunda bilgilendirme yaptılar.

Program İlçe Müftülüğü Vaizi Tuğba Tombaş’ın bayanlara yönelik seminerinin ardından sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir