https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ağustos ayında yaşanan sel afetinden dolayı tespit edilen zararın 30 Milyon TL olduğunu açıklarken beton yolların ise sadece %5’inin hasar gördüğünü belirtti.

Ünye Belediyesi Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı öncesi değerlendirmede bulunan Başkan Hüseyin Tavlı  bölgemizde yaşanan sel afetinin bilançosunu açıkladı.

Selde Hayatını Kaybeden İşçinin Ailesine Başsağlığı Diledi

Başkan Tavlı ülkemizde yaşanan afetlerle birlikte Erzurum’da hayatını kaybeden ve bugün defnedilen İkizceli Mustafa Aksöyek’e de rahmet dileyerek, “Temmuz ve Ağustos aylarında ülkemizde ciddi afetler yaşandı. Akdeniz ve Ege yangınlarla uğraşırken Kuzey yani bölgemiz de sel afetiyle karşı karşıya kaldı. Ciddi afetlerle mücadele sürecini atlattık. Yangın esnasında ve selde hayatını kaybeden kardeşlerimize ve memleketimizin değerli evlatlarına Allah rahmet eylesin. Bunlardan bir tanesi de Erzurum’da HES tünelinde çalışan kardeşimiz Mustafa Aksöyek. Kendisi yaklaşık 31 gündür kayıptı ve cansız bedeni önceki gün bulundu. Kardeşimizin cansız bedeni yapılan otopsinin ardından Ünye’ye getirildi. Burada helalleşmesini yaptık ve İkizce ilçemizin Devecik Mahallesi’nde de defnedildi. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın inşallah” dedi.

“Sel, Kırsalda Ciddi Hasar Bıraktı”

Özellikle kırsal kesimlerin etkilendiği afetin yapılan hasar tespitinin 30 Milyon TL olduğunu belirten Başkan Tavlı, “daha önce aldığımız tedbirler neticesinde önemli bir hasar veya sıkıntı oluştmadan süreci geçirdik. Belli noktalarda sıkıntılarımız oluştu. Bunların da daha önceden birkaçını biliyorduk ama malesef imalatını yetiştirememiştik. Allah’a şükürler olsun Büyükşehir Belediyemiz ve DSİ ile birlikte bu çalışmalara da başladık. Bu süreçte kırsalda çok ciddi bir hasar meydana geldi. Ben uzun süredir bu işlerle uğraşan biri olarak kırsalda böyle bir tahribat ve hasara şahit olmamıştım. AFAD, YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen teknik ekipler yaptıkları incelemeleri tamamlayarak yaklaşık 30 Milyon liranın üzerinde kırsalda hasar tespit etti. Ciddi anlamda hasar var. Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi ve diğer birimlerle birlikte öncelikle fındık sezonunda ulaşım sorunlarını gidermeye çalıştık. Bundan sonra da yolların yeniden rehabilite edip eskisi gibi konforlu hale getireceğiz” diye konuştu.

“Taşkınlara V Kanalına Atılan Atıklar Neden Oldu”

Başkan Tavlı yaptıkları incelemeler sonucunda kırsalda meydana gelen taşkınların V kanallarına atılan atıkların neden olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “Sel esnasında sahada dolaştığımızda tespit ettiğimiz sorunun %60’ı kırsalda rusubatların, çerçöplerin ve çalıların yol kenarındaki V kanallarına atıldığını bunun da taşkınlara neden olduğunu tespit ettik. Ev geçişleri, yol geçişleri ve bahçe geçişlerinde kullanılan büzlerin önünü kapatan bu yığıntılar suyun yola taşmasına neden olurken yollarda ciddi sorunlar meydana getirdi. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Burada ciddi bir emek veriliyor ve bu dikkatsizlik neticesinde yapılan hizmetlerin akamete uğratılması aynı zamanda yerel yöneticilerin enerjisini alıp diğer iş ve işlemlerde daha hızlı hareket etme kabiliyetini böylece elinden almış oluyor. “

“Beton Yollar Taşkınlara Zarar Görmedi”

Taşkınların beton yollara ciddi zarar vermediğini ifade eden Tavlı, “Bu süreçte yaptığımız incelemeler sonucunda kırsalda beton yolların ne kadar doğru bir iş olduğunu da bu vesile ile görmüş olduk. Çünkü kırsalda yaptığımız beton yol çalışmalarının sadece %5’inde hasar oluştu ve bu da çok sıkıntı teşkil etmedi. Ancak malzemeli bakım yollar ve sati kaplama asfalt yapılan yollarda ciddi derecede hasar oluştuğunu gördük. Bunun haricinde bir miktar geçişlerde kullanılan baksların ve büzlerin yeterli olmadığını tespit ettik. Bu sorun da yaklaşık %15-20’lik kısma tekabül ediyor. Bir kaç noktada ise daha önce tespit ettiğimiz ancak çalışma yapamadığımız noktalarda da sel afetinde sıkıntılar yaşandı. Tespit ettiğimiz sıkıntıların giderilmesi için sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek beton yol çalışmalarına devam edileceğini kaydetti.

Başkan Tavlı konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir