https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Ünye Belediyesi Şubat ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

10 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis Toplantısında maddelerin 7 tanesi imarla ilgili olurken, imarla ilgili maddelerin 1 tanesi kabul edildi. 6 madde ise İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı toplantı açılış konuşmasında, “2022 yılı ikinci Meclis Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli kardeşimiz Mustafa Darıoğlu Covid-19 dolayısıyla yoğun bakımda, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor. Eşinin durumu ise iyi, tedavisi Ünye’de devam ediyor. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Gündemde görüşülen ilk maddede, 2022 yılı Ramazan Ayında, Atatürk Parkı Restoranında Ramazan ayı boyunca özel menü oluşturulması, oluşturulacak bu menünün günümüz şartlarına göre fiyatlandırılması, öngörülmeyen diğer hizmetlerin de tespit ve tarifelerin belirlenmesi konusu görüşülerek tarife komisyonuna havale edildi.

İlçemiz Düzköy Mahallesinde köyün ana yolunu teşkil eden tescilsiz ve genişletilmesi zaruri olan yolların genişlikleri en az 7 ila 15 metre olmak kaydıyla yol güzergâh haritasında işaretlenmiş olup; 3194 sayılı imar kanunun 27. Maddesi gereği kadastro paftalarına işlenmesi konusu görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Diğer mahallelerimizde peyder pey yaptığımız gibi Düzköy Mahallemizde de yol güzergahlarının kadastro paftasına işlenmesi konusu görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale ediyoruz.” dedi.

Gündemde görüşülen diğer maddede, Günpınarı Mahallesinde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Beden Terbiyesi ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisli 15 bin 570 m²’lik Trafik Eğitim Pistinin bulunduğu alan ve idare binası için Ünye Belediye Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında ortak hizmet projesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Binicilik Tesislerimizin ve Trafik Eğitim pistimizin de bulunduğu, amatör spor kulüplerimizin istifade etmesi için yapılan binanın da bulunduğu alanı yer tahsisi ile alakalı ortak protokol için şahsıma yetki verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir