https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜNDEN BİR ŞAMPİYONLUK DAHA!

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜNDEN BİR ŞAMPİYONLUK DAHA!

Bir hafta önce U-11 liginde şampiyon olan Ünye Futbol Kulübü U-12 liginde de şampiyonluğa uzanarak bayram haftasına çifte kupa ile girdi.

TFF U-12 ligi finalinde karşılaştığı Kayaspor’u 7-0 mağlup ederek bir kez daha adını ilk sıraya yazdıran mavi-siyahlılar büyük bir başarıya imza attı. Ordu 19 Eylül Stadyumumda oynanan final müsabakası ile Amatör Futbol sezonu da sona ererken tüm gruplarda finalellere damga vuran kulüp Ünye temsilcisi oldu.

Hafta başında U-11 liginde şampiyon olan küçük yıldızlardan sonra bir üst yaş grubu olan U-12 liginde de şampiyonun adı değişmedi. Grup maçlarında ve play-off müsabakalarında puan kaybı yaşamadan tüm maçlarını kazanan Ünye Futbol Kulübü’nün yıldız adayları büyük bir başarıya imza atmış oldular.

U-14 liginde ise finalde karşı karşıya geldikleri Orduspor 1967 takımı karşısında normal süresi 2-2 sona eren mücadelenin penaltı atışlarında gülen taraf mor-beyazlılar olunca Ünye Futbol Kulübü de U-14 liginde İl İkincisi ünvanını almış oldu.

Pandemi nedeniyle federasyon tarafından bu sezon bazı lig kategorilerinde müsabakalar oynatılmazken geriye kalan 6 kategorinin beşinde Ünye Futbol Kulübü’nün adı vardı.

-2021-2022 sezonunda başarıdan başarıya koştular!-

U-18 liginde il ikinciliği elde eden mavi-siyahlılar, U-13 grubu ile 23 Nisan turnuvasında il birinciliği, bölge grup birinciliği ve Türkiye yarı finallerine kadar katılma başarısı göstermişti. Bayram haftasında ise oynanan U-11 ve U-12 liglerinde şampiyonluğa ulaşan Ünye Futbol Kulübü U-14 liginde de il ikinciliği derecesi elde etmeyi başardı.

-Tamtürk; “Kendi yetiştirdiğimiz çocuklarımızla başardık!”-

Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz geçlerimiz ile 1. Amatör ligde gruptan çıkma başarısı gösterip play-off oynadık. U-14 takımımız hiç bir maçında puan kaybı yaşamadan ve finalde de normal sürede yenilmeden büyük bir başarıya imza attı. Penaltılarda kaybederek U-14 ligi il ikincisi olduk ama onlar da bizim şampiyonumuzdur. U-13 takımımız ile TBMM 23 Nisan maçlarında Türkiye yarı finallerine kadar giden bir yolculuğumuz oldu. U-12 takımımız ise geçtiğimiz yıl elde ettiği şampiyonluktan sonra bu sezonda da birinci olarak adeta şampiyonluğa ambargo koydu. Pandemi döneminde hazırlıklarını yaptığımız küçük dev adamlarımız olan U-11 takımımız ise gerçekten üstün bir performans göstererek ilk senelerinde şampiyon oldular. Bütün bunları yaparken takımlarımız tüm gruplarda oynadıkları futbolla taraflı tarafsız herkesten alkış aldılar. Kendileri de zevk aldılar ki bu da bizim için çok önemli. Ben antrenörlerimiz Hakan Kenanoğlu, Aykut Kaygusuz, Erdal Şentepe,Ümit Bacacı, Ata Anıl, Savaş Felek hocalarımızı tebrik ediyorum. Verdikleri özverili çalışma nedeniyle ve başarılarından dolayı hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bizleri her daim yalnız bırakmayan değerli velilerimize ve kulübümüze destek olan tüm dostlarımıza kulübümüz yönetim kurulu adına şükranlarımı sunuyorum. Böylece bir sezonun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yaz sezonunda profesyonel kulüplere transfer olarak yuvadan kanatlanıp uçacak çocuklarımız olacak. Onlara da şimdiden futbol hayatlarında başarılar diliyorum. Bizlere sezon boyunca destek olan değerli basımımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Açık Hava Basın Müzesi ile Rüsumat No:4 Gemisi Müzesini Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir