https://www.unyegundemhaber.com/

82.İL ÜNYE AÇIKLAMASI

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye’nin il olma konusunda verilen mücadeleden geri adım atılmayacağını söyleyerek “bu iş ağızda slogan olarak kalmayacak, gerçeğe dönüşecek” dedi.

TÜİK’in açıklamış olduğu verilerde 25 ilçenin il olmaya aday gösterilmesinin ardından ÜTSO Başkanı İrfan Akar’ın girişimleriyle başlatılan mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Ünye’de bulunan STK’ları bir araya toplayarak verilen mücadeleden vazgeçilmeyeceğine vurgu yapan Başkan Akar, Ankara ve İstanbul’daki büyük derneklerle görüşerek, konu ile ilgili Ankara’daki siyasilerin kapılarını çalacağını ifade etti.

Ayrıca Türkiye’de yaşanılan enerji sıkıntısından dolayı organize sanayilerin çalışma günlerindeki azalma ve bazı organize sanayilerin çalışmayı durdurması konularına da değinen Başkan Akar, konu ile ilgili herkesin özveri göstermesi gerektiğini belirtti.

“82 Ünye Slogan Olarak Kalmayacak”

Ünye’nin il olma konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Biz şuanda Ünye’nin il olması konusunda bir süreç içerisindeyiz. Buradaki toplantılarımızı yapıp veri alış verişlerimizi tamamladıktan sonra dosyamızı hazırlayıp, çevre il ve ilçelerle gerekli istişareleri yapıp,  Ankara ve İstanbul’daki derneklerle görüştükten sonra Ankara’daki siyasilerimizle gerekli temasları sağlamak istiyoruz. Çevremizdekilerin bize göstermiş olduğu ilgi ve alaka bizleri memnun etmektedir. İnşallah güzel sonuçlar alacağız ve “82 Ünye” bir slogan olarak kalmayıp gerçekleşecektir” diye konuştu.

“Bazı Organize Sanayilerimizin Çalışması Durdu”

Ankara İvedik ve OSTİM Sanayi Sitelerinin çalışmıyor durumda olduğunu ve bazı organize sanayilerin 3 gün çalışma izni olduğunu belirten Başkan Akar, “Son günlerde gündeme gelen bazı organize sanayilerin haftada 3 gün çalışma izni oluştuğu ve belli sanayilerin durdurulduğu yönünde bilgiler vardı. Bizde bu konuyu araştırdık ve gerçekten şuanda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri çalışan organize sanayilerimiz var. Bizim için düşündürücü olan Ankara İvedik ve OSTİM Sanayi Sitesi de şuanda çalışmıyor durumdadır” dedi.

“Sokak Lambaları Işıklarının Kontrol Altına Alınmasında Fayda Var”

Enerji ile ilgili sıkıntının bir nebze çözümü için uygulama yapılması gerektiğini ifade eden ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Ülkemizde enerji ile ilgili sıkıntı olabilir ancak burada herkesin özveri göstermesi ve bu işe katkı sağlaması gerekmektedir. Benim fikrim, öncelikle sokak lambalarının belli aralıklarla yanması veya belli saatlerde kapatılabilir mi? Şehrimizden örnek verirsek, gerçekten ciddi ve güzel bir aydınlatma var. Ancak ortada bir sıkıntı varsa sanayi kuruluşlarımıza ve insanlara katkı sağlamak amacıyla bir kampanya başlatılıp bir müddet bu ışıkları kontrol altına almakta fayda olacağını düşünüyorum. Çünkü gereksiz zamanlarda dahi bu ışıkların yandığını görüyoruz. Türkiye genelinde böyle bir uygulama yapılırsa belki iki fabrikamız daha fazla çalışır ve ülkemize katkı sağlar diye düşünüyorum. Yetkililerimizin bu konuyu değerlendirmesini istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir