https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı yayınladı.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı yayınladı.

Başkan SOBİ’nin mesajı şöyle;

“ZAFERİMİZİN 107.YILI KUTLU OLSUN

18 Mart 1915 tarihinde Anadolu Türk tarihinin askeri ve siyasi başarısının üstün azminin, ruhunun, inancının ve cesaretinin gerçek bir öyküsü yazılmıştır. Bu destan sadece Anadolu’nun vatan uğruna anaların kınalayarak gönderdiği kınalı kuzularının kazandığı bir destan değildir. Aynı zamanda pabuçlarında delikler oluşacak kadar savaşan, düşman duymasın diye tekerleklere saman saran ve mücevherlerini satıp cepheye gönderen anaların da zaferidir. Çanakkale’nin her bir karışında süngü süngüye çarpışan bu yiğitlerin kararlılığına karşı koyan işgalci kuvvetlerine sonun başlangıcını getiren Nusrat Mayın Gemisinin başarılı darbesini taçlandıran Seyit Onbaşı’nın kaldırdığı 215 kiloluk top sesini hala duyabiliyoruz.

Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cevat Paşa ve dostlarıyla birlikte oluşturduğu savaş planının başarılı sonucu sayesinde işgalci kuvvetler Anadolu topraklarından sonsuza dek dökülmüş ve cevaplarını ağır bir öğretici darbeyle almışlardı. Onun zekice oluşturduğu plan ve öngörüsünü yaşatan ruh halen ayakta durmakta ve Türk Gençliği tarafından korunmaktadır. Savaşı değil ölüm emrini alan askerlerinin kazandığı bu zafer dünya tarihinde Türklerin adını bir kez daha bağımsızlık ile yan yana yazmıştır. Unutmayınız ki vatanımızı Atatürk’ün hedefleri ile ileri medeniyetlere ulaştıran Türkiye Cumhuriyetidir.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.yıldönümüzde bağımsız Türk devletinin vatan bütünlüğünü destansı bir şekilde koruyan zafer kahramanları Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kınalı kuzular, analar ve çocukların şehitlik mertebesine erişen ruhlarını minnet ve büyük bir şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir