https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Programı

Ünye’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası düzenlenen programlarla başladı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında her yıl çeşitli etkinlikler ile kutlanan Engelliler Haftası, bu yıl da Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan gösteriler ile Ünye Adnan Menderes MTA Lisesi’nde salonunda başladı.

Düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanı Cihan Çakır, Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkan Yardımcıları İbrahim İşçi ve Yunus Zor, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüseyin Bayır, “doğuştan veya sonradan engelli olmak kimsenin isteyerek olduğu bir durum değildir. Başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Bugün sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ancak yarın engelli olma ihtimalimiz çok yüksektir. Engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğunu kavramamız gerekir. Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koymamız lazımdır. Bunu yaptığımızda onların önündeki engeller kalkar ve yaşamları kolaylaşır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engeldir” dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen program Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler ile devam etti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

28 İLDE FETÖ OPERASYONU

28 İLDE FETÖ OPERASYONU İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli Ordu dahil 28 ilde FETÖ’nün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir