https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE 19 MAYIS PROGRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Ünye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Ünye Cumhuriyet Meydanın’da gerçekleştirilen 19 Mayıs kutlamaları Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları ifade etti;

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundaki en önemli olaylardan birisi de şüphesiz Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak bağımsızlık meşalesini yakmasıdır. İşte ! Milli Mücadelemizin ilk kıvılcımı olan bu tarihin 104. Yıldönümünde milletçe 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Verilen eşsiz mücadeleler sonucunda kurulan Türk devleti, her geçen gün gelişmiş ve güçlenerek güçlü devletler arasındaki yerini almıştır. Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev sorumlulukların bilincindeyiz.

Millet olarak hedefimiz, ebediyen hür ve bağımsız olarak yaşamaktır. Bundan dolayıdır ki, günümüzde de kahraman vatan evlatları devletimizin bekası için şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmaya devam etmektedir.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, ülkemizi yarınlara taşıyacak olanlar genç nesillerdir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Genç nesillerin en iyi şekilde yetişmesine önem veren, onları ahlaklı, bilgili ve bilinçli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler geleceğe güvenle bakabilirler.

Bu kutlu yolda devletimiz, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de gençlerimizin bedenen, ruhen ve fikren gelişimi için her türlü desteği sunmaya devam edecektir. Tüm gençlerimizin de devletimizin bu beklentisini boşa çıkarmayacağına ve ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağına olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.” Dedi.

Açılış konuşmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, halk oyunları, şiir okunması, spor gösterileri, ulusal ve uluslararası alanda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle devam etti.

Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir