https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde adaylığı kalkan öğretmenlerin yemini, gösteri sunumu, emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdimi, müzik dinletisi ve ödül töreni ile son buldu.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk anıtında çelenk töreni düzenledi. Ardından kutlama programı Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayıp Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda sunduğu program ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

“Öğretmen, geleceğimiz olan çocuklarımızı donatmak, inşa ve İhya etmek için aklına ve varlığını ortaya koyandır. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı en uzak iklimlerde, baharı müjdeleyecek Kardelenler yetiştirmek Sevdasına tutulmuş Gönül eridir, iyilik elçisidir öğretmen. Geleceğe, ilme ve iyiliğe dair Nakış Nakış dokunmaktır nesilleri, İlmek ilmek işlemektir bilgi ve güzelliği. Meslekten öte bir yaşam biçimidir. Bir öğrenciyi, bir sınıfı değil; Bir toplumu topyekün bir milleti şekillendiren kişidir öğretmen.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Öğretmenler; yeni nesli, cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır…”

Bu sebeple kendi ellerimizle kendi geleceğimizi inşa ettiğimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Geleceği huzurlu, güvenli bir Türkiye yüz yılında dünyaya Merhamet aşılayan, ülkesi ve milletini çok seven, kendine hedef koyabilen, bilimin ve bilimin ışığında yaptığı işe değer katan, milli ve manevi değerleri güçlü, değişimi ve gelişimi yakalayabilecek, fikir ve değer üretebilen bir nesle yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bu Hedef yolunda her bir öğretmenimize şahsım, öğrencilerim ve velilerin adına tek tek teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu mesleğin bir üyesi olmanın verdiği gururla, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diler, meslekten emekli olmuş meslektaşlarımıza yapmış oldukları hizmetler Dolayısıyla minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize rahmet ve saygıyla anarken, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”dedi.

Konuşmanın ardından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri  Ünye Kaymakamı Ayhan Işık tarafından verildi. 

 Törenin ardından, Günün anısına hazırlanan sinevizyon gösterisinde görevleri başında iken hain terör saldırılarında şehit düşen öğretmenler bir bir yad edilirken zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilkokullar, Ortaokullar ve Liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler arasında düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren öğretmenlerin ödülleri Ünye protokolü tarafından verildi. 

Ödül töreninin ardından sergilenen tiyatro gösterisi ve halk oyunları gösterisi katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 

Programın devamında adaylığı kaldırılan öğretmenin yemin töreni gerçekleştirildi. Program Ünye’de görev yapan müzik öğretmenlerinin solo ve koro müzik dinletisi ile sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 22.04.2024- 28.04.2024 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir