https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE KENE AVCISI SÜLÜNLER DOĞAYA SALINDI

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı doğal yollardan mücadele etmek, ekolojik dengenin korunması ve doğadaki sülün varlığının artırılmasını sağlamak amacıyla doğaya sülün salımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sülünleri doğal yaşamına bırakarak hem insanlığın hizmetine hem de doğanın hizmetine katkıda bulunuldu” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Ordu Şubesi “2023 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Planı” Projesi çerçevesinde; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonundan Ordu Şube Müdürlüğüne tahsis edilen 1000 adet sülün doğaya salındı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan keneler ile doğal yollardan mücadele etmek, ekolojik dengenin korunması ve doğadaki sülün varlığının artırılmasını sağlamak amacıyla Ünye’nin üç mahallesinde eş zamanlı sülün salımı gerçekleştirildi. Denizbükü, Yüceler ve Cevizdere Mahallelerinde gerçekleştirilen sülün salım programına Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun ve Ordu Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.

“KENE İLE ETKİN MÜCADELEDE SÜLÜNLER ÖNEMLİ”

Proje kapsamında salımı yapılan sülünlerin üreyerek çoğalması ve tüm il geneline yayılması hedeflenirken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı açıklamada, “Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün doğadaki canlı çeşitliliğini korumak ve aynı zamanda azalan çeşitliliği arttırmak, kene ile mücadelede etkin mücadele etmek için doğaya sülünleri saldık. Sülünler hem insanlığın hizmetine hem de doğanın hizmetine katkı sunacaklar. İnşallah doğaya saldığımız sülünler kendi popilasyonlarını çoğalarak sağlayacaklar. Yaz dönemlerinde insanlar açısından sıkıntı olan kene ile mücadelede de önemli katkı sunacaklar. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir