https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anmak üzere Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın yazılışının 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemi dolayısıyla yapılan konuşma ile devam etti.

Fatih Yıldız: Her okunduğunda duygulanıp heyecanlandığımız ortak değerimiz…

Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Yıldız programın açılış konuşmasında şunları kaydetti;

“İnsan topluluklarını millet yapabilmek için ortak değerler gerekir. İşte İstiklal Marşı’mız da bizi biz yapan ortak değerlerimizden en önemlilerinden biridir. Her okunduğunda bizleri yeniden duygulandıran, heyecanlandıran bir değerdir. Bağımsızlığımızın sembolü ve ifadesidir. Türk milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye rehber olan İstiklal Marşı’nın her bir dizesi, her bir ifadesi ayrı ve büyük bir öneme sahiptir. Akif, İstiklal Marşımızda binlerce yıllık tarihini bu millete yeniden hatırlatmış, Batı’nın ise bir “sırtlan kümesi” olduğunu, “tek dişi kalmış bir canavar” olduğunu “ulusun” bırak deyip ona aldırış etmemesi gerektiğini vurgulayıp Milli Mücadelede direniş için halkı cesaretlendirmişti. Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şairimiz Mehmet Akif Ersoy “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diyerek bu millete bağımsızlık uğruna neler yaşadığını hatırlatmaktadır.

İlelebet muhafaza edeceğiz

Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘İstiklal Ateşi” adlı tiyatro gösterisinin büyük beğeni kazanarak ayakta alkışlandı.

Hakkında: TOLGA

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir