https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE ‘MUTLULUK STRATEJİLERİ’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ÜNSAK VE BEYAZAY Engelliler derneğinin düzenlediği seminerde ,Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Ünyeli Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay, “Mutluluk Stratejileri” konusu Ünyeli hemşerileri ile bir araya geldi.

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Ünyeli Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay, “Mutluluk Stratejileri” konulu seminerde Ünyeli hemşerilerine, insanın mutlu olmak ve kendini iyi hissetmek zorunda olduğuna işaret ederek, kişinin kendini iyi hissetmesi için ise, mutluluk bileşenlerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Yalı’daki Ünye Meryemana Kilisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde Prof. Dr. Uzbay, hemşerilerine gerçek bir mutluluğu yakalamak ve bilge bir insan olmak için tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay sunumuna Ünye’deki çocukluk ve gençlik yılları ile ilgili katılımcılara bilgi vererek başladı.

Kendisinin Ünye Lisesi mezunu olduğunu ve burada kaliteli bir eğitim gördüğüne dikkat çeken Uzbay, Ünye hatıralarını paylaştı.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay ‘Mutluluk Stratejisi’ konulu seminerinde  mutluluğun tasa ve kaygı gibi bir duygu durumu olduğunu ifade ederek,  “Yer yüzünde otobiyografik hafızaya sahip olan tek canlı biziz. Geçmişi hatırlarsınız, anı yaşarsınız ama geleceği planlarsınız, analiz edersiniz, fayda yarar oranına bakarsınız. Daha çok mutlu olmak için çeşitli planlar yaparsınız. Mutluluk beyinde olan bir iştir. Hayatta kalmamız için bilgiye ve iletişime ihtiyacımız var. Hayatta kalmanın en önemli koşullarından birisi ise adaptasyondur. Yaşadığınız çevreye adapte olamıyorsanız hayatta kalma ihtimaliniz azalıyor. Bunun için de doğru bilgiye ihtiyacınız var. Kendimizi iyi hissetmemiz lazım iyi hissettiğimi zaman mutlu oluyoruz. Mutlu olma ve mutluluğu algılama sübjektif bir kapasitedir. Sınırları algılama biçimi içinde yaşanan şartlara göre değişir. Şartlar değişirse mutlu olma durumunuz değişir.” dedi.

Uzbay konuşmasına şöyle devam etti,

 Sağlıklı ve özgürseniz bu size verilmiş bir kredidir 

“Sağlığınız ve özgürlüğünüz kısıtlansa bile haz alıp, kendinize bir konfor alanı yaratıp buradan bir başarı hikayesi yazma ihtimaliniz var. İnsan neden mutlu olmak zorundadır? Çünkü mutlu insan bilge insandır, kendisi ile barışıktır ve bir doyuma ulaşmıştır.

Hayata ve insanlara karşı önyargılı olmayın

Yanılgılarınız ve hatalarınızdan ders çıkarın. Özgüven yanılgısı ile gerçek özgüven arasındaki ilişkiyi iyi anlayın. Zaaflarınızın farkında olun ve onları yönetin. Düştüğünüzde yatıp kalmayın. Ne olursa olsun ayağa kalkmayı deneyin. Sizi yıkamayan her şey güçlendirir. ‘Azimle çalışmak ve emek vermek kutsaldır’ ilkesine sahip olun. Korku çemberini aşarak konfor alanınızın dışına çıkın ve kısa vadede başarılar yerine uzun vadeli ‘değer yaratmayı’ hedefleyin.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir