https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE YABAN HAYVANLARI UNUTULMADI

         Ordu’nun Ünye İlçesinde yüksek kesimlerinde karla kaplı köylerde ( Mahallelerde ) Av ve Yaban Hayvanlarının, ağır kış şartlarında yiyecek bulmada zorlanmaları nedeniyle yemleme çalışması yapıldı.

         T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şubesi Ünye Şefliği ve  Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Ünye İlçesinde   karların yoğun olduğu Tekkiraz Yenikent, Pelitliyatak Mahallelerinin yüksek bölgelerine giderek, yaban hayvanları için yemleme çalışmasında bulundu.

         Ekipler yaban hayvanla için  karma yem ve Ünye Belediyesi Sebze ve Yaş Meyve halinden temin edilen Marul Ispanak vb. gibi yeşilliklerden oluşan yaklaşık 1 ton yemi  yaban hayvanlarının besin ihtiyacının giderilirek korunması amacıyla, yabani hayvanların geçiş yerlerinde belirlenen noktalara bıraktı.

          Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım ;  verdikleri desteklerden dolayı Ünye Belediyesi Sebze ve Yaş Meyve hali esnaflarından Hasan Özkan , Ercan Yiğit  ve çalışanlarına teşekkür etti.

Hakkında: Cesur İlkeli

BLOG YAZARI

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir