https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE ZAFERİN 101. YILI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Ünye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaymakamlık’ta tebrikat töreni ile başlayan kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Kutlamalarda Türk Milleti’nin 101 yıl önce vatanı için verdiği insanüstü mücadelelere dikkat çekildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı Ünye’de Kaymakam Ayhan Işık’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Kaymakam Ayhan Işık ile birlikte tebrikleri kabul etti. Ünye protokolünün katıldığı tebrigat töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Kaymakam Ayhan Işık, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bayram kutlama programına geçildi. Kaymakam Ayhan Işık, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

“TÜRK MİLLETİ TARİHTE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR ZAFER KAZANMIŞTIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Oğuzhan Sarıkaya yaptı. Ütğm. Sarıkaya konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 101. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, kahraman Türk Ordusu ile birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 101 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudret ile yeniden dirilerek topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu kutsal tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bayram programında daha sonra şiirler yer alırken öğrencilerin yetenek şovları ise izleyenlerin beğenisini topladı. Programda ayrıca halk oyunları ekibinin gösterisi de yer aldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir