https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, “Devletimiz, Tüm Kurumlarıyla Birlikte Depremzede Ailelerimizin Yanındadır”

Vali Tuncay Sonel, Altınordu, Fatsa, Çamaş ilçelerimizde misafir edilen depremzede ailelerimizden sonra Ünye ilçemizde misafir edilen depremde ailelerle de iftar yemeğinde bir araya geldi. 

Ünye ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Tuncay Sonel, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ile Ünye ilçesinde misafir edilen depremzede vatandaşlar katıldı. 

İftar yemeğine katılan depremzede ailelerle yakından ilgilenen Vali Sonel, depremzede ailelerin Ramazan ayını tebrik etti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana 49 gün geçtiğini belirten Vali Sonel, “Rabbim, ülkemizi, milletimizi, insanlığı böyle afetlerden korusun. Rabbimden depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralananlara Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Devletin tüm kurumlarıyla birlikte depremzede ailelerin yanlarında olduklarını ifade eden Vali Sonel, “Bugün, Ünye’de kıymetli kaymakamımız ve belediye başkanımızın ev sahipliğinde, bazı il müdürlerimizle birlikte sizlerle beraberiz. Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Kaymakamlıklarınızın, ilçe belediyelerimizin ve tüm kamu kurumlarımızın kapısı açık. İlimizde kaldığınız süre içerisinde misafirimizsiniz. Bize bir şey düşerse hiç çekinmeyiniz. Çok rahat bize ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Büyük bir felaket yaşandığına dikkat çeken Vali Sonel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Deprem 11 ilimizi etkiledi. Yani Yunanistan büyüklüğündeki bir alanı etkiledi. Bu deprem de değil, asrın felaketi. Çok büyük bir felaket. Ama Allah’ın izniyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, devletimizle, milletimizle el ele depremin acıları hafifliyor. Deprem bölgesinde konteyner kentler, kalıcı konutlar ve diğer işlerde hızlı bir ilerleme kaydediyor. İnşallah devletimiz, milletimiz el ele bunun üstesinden geleceğiz. Tekrar sizlere, ailenize, milletimize, ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı Ramazanlar temenni ediyoruz.”

Ünye’de misafir edilen depremzede vatandaşlar, kendilerine gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

İftar programında, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir