https://www.unyegundemhaber.com/

YILBAŞI KABUSUMUZ OLMASIN

YILBAŞI KABUSUMUZ OLMASIN

Yeni yıla sayılı günler kala albenili hediye sepetlerine karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun GÜDEK , “2024’e sayılı günler kala yılbaşı hazırlığı için alışverişler şimdiden başladı. Bu alışveriş listelerinin içinde atıştırmalıklar ve meyve gibi çok sayıda gıda ürünü mevcut. Ancak bu yıl artan fiyatlardan dolayı vatandaşın daha ucuza yönelmesi özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ürünlerin artmasına neden olurken fırsatçıların da ekmeğine yağ sürüyor. Özellikle bu dönemlerde tarihi geçmeye yakın olan bazı ürünler yeni ürün gibi raflara yerleştirilip indirim adı altında satışa sunulabiliyor. Öte yandan yol kenarlarında, bina altlarında merdiven altı ürün satışı hız kazanıyor. Piyasada unun, sütün, şekerin, kg fiyatı belli iken kimse yarı fiyatına pasta satmaz/satamaz. Hemşerilerimizin bu yılbaşında ucuza alışveriş yapayım derken merdiven altın ürünlere yönelip sağlığından olmamalı”
Yıl başında güvenilir alışverişin adresinin mahalle esnafı olduğunu hatırlatan Güdek “Esnafımız yemediği ürünü kimseye yedirmez. Özellikle piyasada çokça türeyen zincir ucuzluk marketleri yerine Ekmeğini fırıncıdan, Sebze ve meyvelerini Pazarcı ve manav esnaflarımızdan, Pasta ve Şekerlemesini Pastahanelerden, Et ürünlerini kasaplarından almalarını tavsiye ediyorum. Yeni yıla sağlıklı ve sıkıntısız bir şekilde girmek istiyorlarsa önceliğimizin yerel esnaflarımızın olması gerektiğine vurgu yaptı.
Yılbaşı gecesi bütün işyerlerinin Gece :03:00’e kadar açık kalacağını yalnız canlı müzik yapan işyerlerinin kapanış saatinden bir saat öncesinde canlı müzik yayınlarını kapatacaklarını hatırlatan Oda Başkanı Güdek “Yeni yılda hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın yüzlerinin güldüğü, bolluk ve bereket dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum”dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir