https://www.unyegundemhaber.com/

Yılmaz, “itirazlarımızın görüşülmesine başlanması vesilesi ile inceleme yapmak için buradayız”

Yılmaz, “itirazlarımızın görüşülmesine başlanması vesilesi ile inceleme yapmak için buradayız”

İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, bugün Ünye Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

İyi Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu ve parti teşkilatının da katıldığı basın açıklamasında, İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, “itirazlarımızın görüşülmesine başlanması vesilesi ile inceleme yapmak için buradayız” dedi.

Bazı ilçelerde itirazlarının kabul edildiğini ve tekrar sayım kararlarının alındığını belirten Yılmaz, geçersiz oylara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz açıklamasında;

İtirazlarımızın Görüşülmesine Başlandı

Daha önce yapmış olduğumuz ilin bütününe ve ilçelerin tamamına yönelik itirazlarımızın görüşülmesine başlanması vesilesi ile bugün arkadaşlarımızla buradayız. Şuan itibariyle itirazlarımızın 4 ilçede kabul edildiğini gördük. Mesudiye, Aybastı yeniden sayıma geçti. Çatalpınar’da hakim “evet” demesine rağmen üyelerin itirazıyla tereddütlü bir durum oluştu. Bugün Ulubey ilçesinde de iptal edilen oyların yeniden sayılma süreci bitti. Biz itirazımızı farklı bir şekilde büyütmek suretiyle İl Seçim Kuruluna taleplerimizi genişleteceğiz.

500-550 Bin Geçerli Oyun Olduğu İlde 93 Bin Geçersiz Oy Olmaz

Yaklaşık 500-550 bin geçerli oyun olduğu bir ilde, bir seçim bölgesinde, 93 bin geçersiz oy olmaz. Kolektif bir kötülük var. Seçimin sonucu değişir, değişmez çok önemli değildir. Ama ben %100 değişeceğine inanıyorum. Çünkü kademeli, yükselen bir trendle birlikte bir itiraz takvimimiz var. Önce ilçe seçim kurullarında sayım için mücadele edeceğiz. Olmadı, il seçim kurulu, o da olmadı YSK’ya kadar süreci taşıyacağız. Partimizin Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcılarımız, tüm hukukçularımız, Türkiye’deki aşağı yukarı tüm barolar bizimle beraber.

Burada Organize Bir Teşebbüs Var

3 gündür 30’a yakın avukat arkadaşımızla birlikte bütün hukuki süreçleri tamamladık. Fakat ıslak imzalı tutanak alamıyoruz, vermiyorlar. Ünye Adliyesi’ne 100 metre uzaklıktaki bir okuldaki çuvallar neden gecenin 4’ünde geliyor. İstanbul seçimleri saat 23.00’da sonuçlandı. Altınordu ilçesinde sabah 5’e kadar yanlarında güvenlik gücü olmadığı halde çuvalları, sandıkları sürükleyerek getirenleri gördük. Burada organize bir teşebbüs var ve niyet bellidir. Saat 14, 15.00’da sandık neden açıp kapatılır? Neden özellikle iftar saati organize bir tarih gibi kabul edildi. İftar saati ile bütün sandık kurulları dağıtıldı. Ulusal kanallarda da saat 19 ile 23 arasında hiçbir veri girişi yapılmadı. Biz ıslak imzalı tutanakları alamadık, muhatap bulamadık. Fakat o sırada organize şekilde işi olanların operasyon yaptıklarını gördük.

Oylar Açılmış ve İyi Parti’ye Çift Oy Basılmıştır

Türkiye genelinde %2 geçersiz oy var. Ordu il genelinde şuan itibariyle bu oran %6’dır. Çift mühür sebebiyle geçersiz olan oyların ortak bir özelliği var. Hepsinde İyi Parti var. Vatandaşımız oyunu İyi Parti’ye vermiş. Birisi açmış çuvalı, sandığı İyi Parti’nin gözüktüğü yere neresi uygunsa bir kaşe daha basmış ve oy iptal olmuş. 93 bin geçersiz oy olur mu? Akkuş’ta 15 bin seçmen var, 5 bin geçersiz oy var. Ulusal televizyonlarda gündemde hep Van üzerinde konuşmalar yapılıyor. Burası en az Van kadar daha önemlidir. Burada sandıklar üzerinden bir operasyon var. Bu operasyonları hukuki yolları sonuna kadar kullanmak suretiyle takip ediyoruz. Bu sebeplerin 10’da biri gerekçesiyle İstanbul seçimleri yenilendi.

Ordu Bir Çete Tarafından Yönetiliyor ve O Çete Sandıkta Operasyonunu Yaptı

Biz önce itiraz ettiğimiz sandıklardaki iptal edilen oyların sayılmasını, sonra bütün sandıkların sayılması, sandıkların sayılması ile birlikte oluşacak bütün hukuki şüphe ve kamuoyunu tatmin etmeyecek şüphe ve ortaya koyacağımız delillerle birlikte seçimin yenilenmesi talebini kademeli olarak hayata geçirmeye çalışacağız. Şuandaki mevcut belediye yönetimi meşru bir belediye yönetimi değildir. Seçilmemiştir. Ordu Büyükşehir Belediyesi bir çete tarafından İstanbul’dan yönetiliyordu. O çete sandıkta operasyonlarını yaptı. Devletimizin resmi birimleri bu operasyonlara karşı ne yapacağını itirazlarımızla göreceğiz.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir