https://www.unyegundemhaber.com/

11 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

İlimiz Polis Sorumluluk Bölgesinde, 25 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen trafik kazalarıyla ilgili detaylı bir rapor yayımlandı. Bu dönemde, 34 yaralamalı trafik kazasında maalesef 46 vatandaşımız yaralandı.

Trafik güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirilen denetimler ise oldukça etkili sonuçlar verdi. Alkollü araç kullanma, modifiyeli araçlar, drift ve hatalı şerit değiştirme gibi ihlallerde bulunan 13 araç sürücüsüne işlem yapıldı. Bununla birlikte, kırmızı ışık ihlali, hız sınırlarını aşma, cep telefonu ile konuşma gibi kural ihlalleri de önemli bir yer tuttu. Toplamda 632 araç sürücüsü, Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddelerinden dolayı cezalandırıldı.

Denetimler sırasında, trafik güvenliğini tehlikeye atan 11 araç trafikten men edilirken, 13 araç sürücüsünün de sürücü belgesi geri alındı. Bu yoğun denetimlerle toplamda 9.937 araç kontrol edilmiş oldu.

Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği ile trafik kazalarını azaltmaya yönelik kontrollerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu tür denetimlerin yoğun, etkili ve sürekli bir şekilde gerçekleştirilerek trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Trafik kazalarını azaltmaya yönelik denetimlerde;

13 Araç sürücüsüne alkollü olarak araç kullanmaktan,

19 Sürücüye modifiyeli araç (kesik yay, abart egzoz) kullanmaktan

18 Araç sürücüsüne Drift ve hatalı şerit değiştirmekten,

16 Araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlal etmekten,

187 Araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan,

17 Araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan,

10 Araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan,

37 Araç sürücüsüne kask kullanmamaktan,

İşlem yapılmıştır.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir