https://www.unyegundemhaber.com/

Akar; “İl olacağımızdan hiçbir şüphemiz yok.” 

Sancakbeyliği’nden Vilayete 82 Ünye Platformu İstişare Kurulu üyeleri Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan ve Ünye Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmet Küçükoğlu, Ünye basını ile bir araya geldi.

Sancakbeyliği’nden Vilayete 82 Ünye Platformu İstişare Kurulu Sözcüsü ÜTSO Başkanı İrfan Akar; “İl olacağımızdan hiçbir şüphemiz yok.” dedi.

Ünye’nin liman, Serbest Bölges, stratejik konum, tarih, kültür gibi birçok alanda il olmaya aday ilçeler arasında ilk 5’te olduğuna işaret eden Akar,  sükûnetle çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Akar; “159 yıl öce Sancakbeyliği olan Ünye, o gün nasıl tesadüfen Sancak Beyliği olmamışsa bugün de tesadüfen il olacak değildir. Aklın yolu birdir, durum ve şartlar Ünye’nin bölgesinde il olmasını gerektiriyor.” dedi.

İlk beşteyiz ve çok yakınız

Sancakbeyliği’nden Vilayete 82 Ünye Platformu İstişare Kurulu sözcüsü İrfan Akar yaptığı açıklamasında, “9 Kasım 2021 tarihinde TÜİK’in açıkladığı il olmaya aday 25 ilçenin içinde Ünye’nin olmasıyla başlayan heyecanımız artarak yükseliyor. Bizim STK’larımızla 15 Aralık 2021’de yaptığımız il olalım çalışmamızın üstüne koyarak gitmemiz, Platform düzeyinde bu projeyi takip etmemiz, bugün gelinen noktada da MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 yıl 1000 ilçe projesinin altını bir kez daha çizmesi ve ulusal basında da Ünye’nin adının ilk 5’te olması artık bizim bu işe çok yakın olduğumuzu gösteriyor. “ dedi.

Sükunet içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Sükûnet içinde çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Akar, “Biz Ünye olarak güzel bir şekilde kenetlenerek basını, sosyal medyası, yatırımcısı ile bürokrat, siyasetçi ve STK’ları ile makul adımlarla ilerleyip Ünye’mizin il tabelasını hep birlikte yerleştireceğiz. Bunun için bütün gayretimizle çalışmamız gerekiyor. Ama sükûnet içinde çalışmamız gerekiyor. Biz istişare kurulu olarak süreci iyi yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Her şeyi doğal olarak kamuoyuna yansıtmıyoruz. Ama gece gündüz bu ekip çalışıyor. Gerekli istişare ve lobileri yapıyoruz. Ünye halkı bundan hiç şüphe duymasın. Gerekli müdahaleleri yerinde yaparak şuanda sürecin sıkıntıya girmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Sancakbeyliği’nden Vilayete 82 Ünye Platformu İstişare Kurulu sözcüsü İrfan Akar, Ünye’nin il olma yolundaki çalışmaların gayet başarılı ve olumlu gittiğini vurgulayan Akar şöyle devam etti;

Ünye’nin il adayı gösterilmesi asla tesadüfi değildir

“Hükümetimizin politikası ile çok yakında il olacağımıza hiçbir şüphemiz yok. Geçmişte olmadığı gibi bugünde yok. Önceliğimiz Ünye’nin il olması ki bizim Serbest Bölge’mizin olması, limanımızın olması bunlar tesadüfi şeyler değiller. Ünye’nin TÜİK’in il adayı ilçeler listesinde olması da tesadüf değil. İlgili ve yetkili kurum ve kurullar tarafından tarihi, ekonomisi, kültürü, stratejik konumu gibi öne çıkan birçok özelliği araştırılmış, Ünye’nin adı o şekilde orada yer almıştır.

Ünye’nin il olmasıyla Ordu’nun yükü de hafifler

Böylelikle Ordu’nun da elini hafifletmeye çalışıyoruz. Ordu’nun yetişemediği, zorlandığı alanlara biz talibiz. Akkuş’taki, Salman’daki, uzak bölgelerdeki vatandaşlarımızın Ordu merkezden hizmet alması çok zor ve meşakkatli bir durum. Biz oralara daha iyi hizmet sunmak, Ordu’nun elini hafifletmeye çalışıyoruz.

Ünye’de ışık görüldüğü için aday gösterildi

159 yıl öce Sancakbeyliği olan Ünye, o gün nasıl tesadüfen Sancak Beyliği olmamışsa bugün de tesadüfen il olması düşünülmüş değildir. Demek ki aklın yolu birdir, Ünye’nin, bölgesinde il olması gerekiyor. Bunun güvenlik noktası var. Ticari noktası var. Ünye, bölgede çok stratejik kavşak noktası. İki tane havaalanının tam ortası. Her ikisi de 70 kilometre mesafede. Limanı var. Karadeniz’den, Akdeniz’e uzanan en kısa yolu var. Bir de demir yolu ile süslenirse demek ki burada bir ışık var. Karadeniz sahilinde sadece Ünye’nin adı geçiyor. Niye; işte bu ışık görüldüğü için. Bizde bunun gereğini yerine getirmek üzere ne gerekiyorsa yapacağız.

Dip dalgayı yaydık, il konusunu en üst düzeyde takip ediyoruz

Şuanda sükûnetimizi korumak zorundayız. Bu konuda kimsenin rahatsız olmasından yana olamayız. Biz bu konuda asla çok laf etme ve kimse ile tartışma yanlısı olmadık, olamayız. Bu yüzden, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sakinliğimizi korumamız önemli. Kesinlikle, kimsenin gururu ile oynamadan sessiz sedasız şekilde lobilerle bu işi yürütmemiz gerektiğinden hareketle işimize bakıyoruz. Biz gerekli dalgayı yaydık. Artık bu iş üst düzeyde dönüyor.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIYLA BİNALAR ESTETİK VE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIYOR Ordu Büyükşehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir