https://www.unyegundemhaber.com/

ALTINORDU VE FATSA’YA SU VERİLMEYE BAŞLANDI

ALTINORDU VE FATSA’YA SU VERİLMEYE BAŞLANDI

ALTINORDU VE FATSA’DA KOPAN ANA İSALE HATLARI OSKİ’NİN YOĞUN ÇALIŞMASI SONUCU KISA SÜREDE ONARILARAK SAĞLIKLI SU İLETİMİ YENİDEN SAĞLANDI

Ordu’da meydana gelen aşırı yağışlar sonucu Altınordu ve Fatsa’da meydana gelen su arızası giderildi. OSKİ’nin yoğun çalışmaları sonrası her iki ilçeye Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren su verilmeye başlandı.

MELET IRMAĞI YOL SEDDESİNİ YIKTI, ANA İSALE HATTINI KOPARDI

Altınordu ilçesi içme suyu ana isale hattının geçtiği Melet ırmağı güzergahı Eyüplü Mahallesi sınırları içerisinde aşırı yağışlar sonucu taşkın koruma seddesi yıkıldı ve yol ırmağa göçtü. Bu olay sonucu Altınordu ilçesine içme suyu sağlayan 1200 mm çapındaki ham su ana isale hattının 30 metrelik kısmı koptu. Bu durumda Altınordu ilçesinin tamamına verilen şebeke suyu kesildi. 

24 SAATLİK YOĞUN ÇALIŞMA

Yağışın hızının azalması ve ırmaktaki su debisinin düşmesiyle olaya müdahale eden OSKİ ve Fen İşleri Dairesi ekipleri, Pazartesi akşamı çalışmaya başladı. Taşkın koruma seddesi yeniden inşa edildi ve ana isale hattının alanına yeniden dolgu yaptı. Ardından kopan boru hattı yoğun bir gayretle yenilenerek montajlandı. Ekipler 24 saatlik bir çalışmayla Salı akşamı çalışmayı tamamladılar.

Suyun Arıtma Tesisine ulaşması, arıtılması, depoların dolması ve gerekli sağlık ölçümlerinin yapılmasının ardından Çarşamba sabah saatlerinden itibaren şebekeye su verilmesine başlandı. Öğle saatlerinden itibaren şehir merkezi ve kırsal alanda sular akmaya başladı.

FATSA’DA MAZERET YOK. SU BORULARI ÇELİK HALATLARLA SAĞLANDI

Fatsa’da içme suyu ana isale hattının Elekçi ırmağı geçişindeki bölümünde, aşırı yağışların sebep olduğu tahribat nedeniyle kopma meydana geldi. Elekçi ırmağındaki su seviyesinin yüksek olması nedeniyle ırmak yatağı içerisinde herhangi bir imalat yapamayan ekipler, isale hattındaki su akışının mümkün olan en kısa sürede sağlanabilmesi için mazeret yerine çözüm üretti.

500 mm çapındaki esneklik payı yüksek, darbe dayanımı ve çatlak yayılım direnci yüksek HDPE boru hattının ırmak yatağı geçişi çelik halatlar ile asılarak sağlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Fatsa’ya da öğle saatlerinde su verilmeye başlandı.

Genel Sekreter Abdülkadir Hatipoğlu ve OSKİ Genel Müdürü Murat Us yönetiminde çalışan ekiplerin geniş bir coğrafyayı olumsuz etkileyen ve altından kolay kalkılamayacak bir işi 24 saatte tamamlaması takdirle karşılandı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2024 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1.taksit ödeme süresi 31 Mayıs Cuma mesai bitiminde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir