https://www.unyegundemhaber.com/

Anadolu’dan İzlerle Renklerin Ritminde Buluşalım

Ünye’de faaliyet gösteren Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden olan Zehra Tatar, “Anadolu’dan İzlerle Renklerin Ritminde Buluşalım” isimli sergisi büyük beğeni topladı.

Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe öğrencisi olan ve hazırladığı resimler ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Zehra Tatar, bugün Ünye Adnan Menderes MTA Lisesi’nde açtığı sergi ile ziyaretçilere görsel bir şölen sundu.

“Anadolu’dan İzlerle Renklerin Ritminde Buluşalım” isimli sergisi ile usta ressamların eserlerini tekrardan tuvale döken Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe öğrencisi Zehra Tatar, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sanatın gücünü gösterdi.

Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Kıymet Bayar düzenlenen sergi ile ilgili; “Sanat, Dünya’yı güzelleştiren önemli bir unsurdur. Günlük hayatın her alanına entegre edebileceğimiz hatta ettiğimiz yaratıcılığın, hayal gücünün, kendini ifadenin aracıdır. Bizde bugün burada Özel Eğitim Öğrencimiz Zehra Atar ile kendini ifade gücünü göstereceğiz. Toplumdan kopmamış, toplumun her kesimini temsil eden, öz kültürümüzü yansıtan değerli ressamlarımızı da farklı bir bakış açısıyla anlatacağız” dedi.

Okulun Özel Eğitim Öğretmeni ve Zehra Atar’ın Sınıf Öğretmeni Semra Gülay ise; “Öğrencimiz bu sene 11. sınıfı bitirerek son sınıfa geçti. Seneye eğitimi bitmiş olacak ve öğrencimizin bu yeteneğini devam ettirmesi, eğitime devam etmesi adına çalışmalar yapılması gerekiyor. Öğrenci okul bittikten sonra eve kapanacaktır. Biz öğrencimizi resim yaparak sosyalleştirmek ve topluma katmak istiyoruz. Öğrencimizin ve bu tarz yeteneklere sahip tüm öğrencilerin yeteneklerini devam ettirmesi adına bir şeyler yapılmalıdır” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’A ZİYARET

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’A ZİYARET Türkiye Beyazay Derneği’nden Fatsa Belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir