https://www.unyegundemhaber.com/

Başkan Maral, Chp’ de aday adaylığı sürecinin başladığı açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye ilçe Başkanı İsa Maral, CHP’de aday adaylık sürecinin başladığını, müracaatların 21-28 Kasım tarihleri arasında alınacağını söyledi.

CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile ilgili CHP Genel Merkezinin tüm il ve ilçelere genelge yollayıp seçim takviminin başlatıldığını ifade etti.

Maral açıklamasında, aday adaylığı müracaatlarının 21-28 Kasım tarihleri arasında alınacağını belirtti.

Maral, “CHP’de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından kongre süreci başladı. Bizde bu çerçevede mahalle delege seçimlerini, 27 Ağustos tarihinde Ünye ilçe kongremizi, 6 Ekim’de ise İl Ordu ilk Kongremizi gerçekleştirdik. Büyük bir olgunluk içerisinde CHP dışında Türkiye’nin hiçbir partisinde görülmeyecek olgunluk ve demokratik işleyişle bu kongrelerimiz gerçekleşti. Mahalle delegelerini dahi sandık kurarak belirleme bildiğim kadarıyla yok. İl ve ilçe başkanları Genel Merkez tarafından atama ile gerçekleşiyor. Mahalle temsilcileri bile Genel Merkez tarafından dikte edildiğini biliyoruz.” dedi.

‘’CHP 38. Büyük Kurultayını da büyük bir olgunlukla yaptı. Şuana kadar seçimde ilk defa mevcut Genel Başkanın karşısına çıkan Genel Başkan adayı Büyük Kongre’nin iradesiyle Genel Başkan seçildi. Bu Genel Başkanlık yarışı da diğer partilerde görmediğimiz bir olgunlukla CHP’nin mevcut Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bütün il kongrelerini, bütün illerdeki çalışmaları kendilerine açtı. Ne bir baskı ne de engelleme ile karşılaştı. Bu anlamda büyük bir dönüşümün olduğuna inanıyorum. Demokrasi adına sevindirici bir olay. Diğer Partilere de bunun örnek olmasını diliyorum.”

CHP’de aday adaylık sürecinin başladığını işaret eden Maral açıklamasında seçim takvimi ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti;

“31 Mart 2024 yerel seçimleri yasal takvimi 1 Ocak 2024 tarihinde başlamasına rağmen CHP adaylaşma süreci ve yerel seçimlerde uygulanacak kurallar için bir genelge gönderdi. Bu genelge gereğince 21-28 Kasım arasında aday başvurularını alacağız.

İl ve ilçe yöneticilerinin adaylaşması için bir takvim sunulmuş. Bu takvimde 1-5 Aralık tarihleri arasında. Aday adayı olacak il ve ilçe yöneticileri, İl ve ilçe başkanları partideki görevlerinden istifa etmesi için Kasım ayının sonuna kadar bir süre tanındı.

CHP 81 il, 973 ilçe ve tüm beldelerde seçime girecek. İttifakla ilgili bir karar alınmış değil. Son çıkan karar gereğince bizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sandık görevlilerini yenilemeye başladık. 4 aylık süreyi en iyi ve en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir