https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI; “15 TEMMUZ MÜCADELESİ MİLLETİMİZİN RUHUNU YANSITMAKTADIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi yayınladığı mesajında 15 Temmuz’da yaşanan hani darbe girişimine karşı verilen mücadelenin Türk Milletinin ruhunu yansıttığını söyledi.

Başkan Tavlı mesajında şu ifadelere yer verdi;

15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bir taraftan 251 vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz.

Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır.

Kurtuluş Savaşımızda evladını koruyan örtüyü, ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten, ağır kış şartlarında evladı ile birlikte donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığı Asil Türk Milletinin kanına işlemiş; aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterilmiştir.

Hain Fetö’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından vazgeçmiş ancak Vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir.

Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti.

İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun.

15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanları bağımsızlığımızı korumanın yanında milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmesine vesile olmuştur.

Atalarımızdan miras kalan bir anlayış içerisinde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bilmeli; ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket etmeliyiz.

15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır.

Tüm dünya bir kez daha Türk milletinin sarsılmaz imanını, birbirine kenetlenişini ve kolay lokma olmadığını idrak etmiştir.

40 yıldır ülkenin en önemli kurumlarına sızmış FETÖCÜ hainler acımasız birer katil Haşhaşi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi müesseselerine karşı; bilerek-isteyerek-kastederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN a, TBMM’ye ve doğrudan vatandaşlarımıza hain saldırıda bulundular.

Aziz Milletimiz, tıpkı gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya genelgesinde tüm dünyaya ilan ettiği gibi Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır şiarı ile, milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her kesimiyle bir bütün olarak bu ihanetin karşısında durmuş, bir kez daha, canı pahasına, inancına, ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve iç işgal girişimini savuşturan ve bastıran ve kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini muhafaza etmemizde bizlere öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyorum.

Bu cennet vatanın kahraman evlatları, bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini artan bir kararlılıkla her daim sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum…

Allah tüm Şehitlerimize gani gani rahmet eylesin.

Milletimiz Şehitlerimize ve Ailelerine minnettardır.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2024 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1.taksit ödeme süresi 31 Mayıs Cuma mesai bitiminde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir