https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI, “BU TOPRAKLAR AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN BİZLERE VE GELECEK NESİLLERE MİRASIDIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu topraklar aziz şehitlerimizin ve şehit olmayı göze alarak gazi olan siz değerli büyüklerimizin ve kardeşlerimizin bizlere ve gelecek nesillere mirasıdır” diyerek gazilerin gününü kutladı.

19 Eylül Gaziler Günü Ünye’de bir dizi programlarla kutlandı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arif Takıcı, Gaziler Günü’nün önemine değinerek, “T.B.M.M. 19 Eylül 1921 tarihindeki toplantısında, Sakarya Meydan Muharebesinde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordumuzun muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve Gazi ünvanını tevcih etmiştir. 19 Eylül; İnönü Sakarya ve Dumlupınar’da cepheden cepheye koşan, bu güzel yurdu düşmanlardan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı Gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül, dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore’de savaşan türkün gücünü dünyaya bir kez daha ilan Kore gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adada Enosis hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül, Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül, aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş günüdür. Gaziler Günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Tören, şiirlerin okunmasının ardından sona ererken Protokol üyeleri Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Gaziler Günü nedeniyle İstiklal Gazisi Merhum Ahmet Argan ve Kore Gazisi Merhum Yalçın Taşçıoğlu kabirleri başında anıldı.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından Gaziler onuruna düzenlenen yemekte ise protokol üyeleri gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arif Takıcı, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’ne gazilere verdikleri destek için teşekkür etti.

Başkan Tavlı, “Bu Topraklar Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Bizlere ve Gelecek Nesillere Mirasıdır”

Gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasında şunları söyledi;

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi

Sana dar gelmeyecek makberi (mezarı) kimler kazsın?

“gömelim gel seni tarihe!” desem, sığmazsın.

Sözlerime istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu dizeleri ile başlamak istiyorum.

Vatan toprağı için ölmeyi göze alamayan gazi olamaz.  Bu topraklar ezelden bu yana iç ve dış mihrakların her zaman hedefi olmuş, aziz milletimiz vatanını her daim korumak için her platformda canla başla mücadele etmiştir.

Dünya’da hiç bir millet yoktur ki vatanı ve mukaddes değerleri uğruna şehit olmayı bir ödül olarak görsün. İşte bizi biz yapan, bu vatanın ve dünyadaki bütün mazlumların arkasında duran birliğimiz, beraberliğimiz, irademiz ve gücümüzdür. Türk milleti geçmişten bugüne, kâh Dünya’nın öbür ucunda Kore’de, kâh Balkanlarda, kâh Afganistan’da, kâh Suriye’de, kısacası Dünya’nın birçok yerinde insanlık için barışı tesis etmenin garantisidir. Yine bu aziz millet kurtuluş savaşında, Çanakkale’de yedi düvele söz konusu vatan olunca nasıl imkânsız denilebilecek bir zaferin kazanabileceğini ispat etmiştir.

O gün atalarımız nasıl bir mücadele verdiyse, bugün de söz konusu vatan olunca onların nesli olan bizler aynı mücadele ruhu ile her zaman hazırız. Bunun en son örneğini 15 Temmuz 2016’da yaşan hain darbe girişimidir. O gün, aziz milletimiz topyekün meydanlara inerek vatan müdaafasının Dünya’da yine eşi benzeri olmayan bir örneğini sergilemiştir. Bu topraklar aziz şehitlerimizin ve şehit olmayı göze alarak gazi olan siz değerli büyüklerimizin ve kardeşlerimizin bizlere ve gelecek nesillere mirasıdır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize de aynı şekilde minnet duygularımı ifade ediyor, uzun ömürler diliyorum.”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve bu kutsal değerlerini korumak savunmak adına en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz milletimizin medarı iftarı vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gazilerle sohbet etti. 

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI

31 Mart yerel seçimler öncesinde, propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başladı ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir