https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR ALTINORDU’DA YOL VE SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ALTINORDU’DA YOL VE SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Ordu’nun en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi Altınordu, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile alt ve üstyapısını yeniliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde 2019 yılında başlayan yatırım seferberliği hızla devam ediyor. Özellikle alt ve üstyapıda yapılan rekor çalışmalarla 19 ilçenin sorunları bir bir çözüme kavuşuyor. Bu kapsamda Altınordu ilçesinde de çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol ve su sorunu ilçede en aza indirerek ömürlük yatırımları hayata geçirdi.

286 BİN 416 METRE İÇME SUYU

Vatandaşların temiz ve sağlıklı suya ulaşımı için Altınordu ilçesinde çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen yaklaşık 286 bin 416 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması, 2 adet içme suyu deposu inşa etti.

50 bin 155 metre kanalizasyon hattı çalışması yapan OSKİ ekipleri, 4 adette su alma yapısı inşa etti. Öte yandan ekipler yeni su kaynakları için 8 adet sondaj çalışması yaparak suyu içme suyu deposu vasıtasıyla şebekeye aktarmaya başladı.

194 KM ASFALT VE BETON YOL

Aynı zamanda kırsal mahalleleri başta olmak üzere ilçe merkezinde de önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu asfalt ve betonla buluştu.

Bu kapsamda Altınordu’da 2019 yılından bu yana 194 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere emülsiyon (sathi asfalt) kaplama ve beton yol çalışması yapılırken 65,51 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

Yine bu süre içerisinde 43 bin 188 metre yağmursuyu hattı, 20 bin 673 metreküp taş duvar, 80 bin 534 metrekare kaldırım ile 6 bin 734 metre menfez çalışmaları tamamlanarak hizmete alındı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir