https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER’E 3 ÖDÜL BİRDEN

BAŞKAN GÜLER’E 3 ÖDÜL BİRDEN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana ‘Nitelikli Tarım’ alanında sürdürdüğü çalışmalar ulusal ve uluslararası platformlarda örnek olarak gösterilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Güvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni’ne katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da uyguladığı ‘Nitelikli Tarım’ projeleri dolayısıyla 3 ödüle birden layık görüldü.

‘Güvenilir Ürün Platformu’ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’de gıda endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalar ile 12 ülke temsilcisinin katıldığı ‘Güvenilir Ürün Zirvesi’ ve Feed the Future Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen illerdeki zirai üretim ve tarımsal ekonomiye dikkat çekmek için ‘El Ele’ temasıyla gerçekleştirilen zirveye İstanbul Valisi Davut Gül, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜKŞEHRİN NİTELİKLİ TARIM PROJELERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zirveye Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘Nitelikli Tarım’ projeleriyle damga vurdu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, ulusal düzeyde inovasyon ödülleri kapsamında 60 projenin yarıştığı süreçte doku kültürü laboratuvarı, topraksız tarım ve ata tohum merkezini bünyesinde barındıran Ordu Büyükşehir Belediyesi Biyoinovasyon Merkezi ile yine Büyükşehir Belediyesinin kurduğu süt evleri, süt toplama merkezleri, süt soğutma tankı destekleri sayesinde üreticilerin sütünden elde edilen peynirlerin, Türkiye’nin en büyük market zincirlerinin rafına yerleştiren “Süt Ürünleri Projeleri” iki ayrı ödül almaya hak kazandı.

‘YÖRELERE DEĞER KATAN LİDERLER’ ÖDÜLÜ BAŞKAN GÜLER’İN

Büyükşehir Belediyesinin tarım alanında yaptığı yeniliklerin mimarı olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de düzenlenen zirvede önemli bir ödüle layık görüldü. Başkan Güler’e yaptığı bu çalışmalar dolayısıyla ‘Yörelere Değer Katan Liderler’ ödülü verildi.

Zirvede ayrıca “Yörelere Değer Katan Liderler ve Üreten Yöre Üreten Türkiye” protokolünün imza töreni de gerçekleştirildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir