https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR HIZINA HIZ KATTI

BÜYÜKŞEHİR HIZINA HIZ KATTI

KABATAŞ İLÇESİ BÜYÜKŞEHİR İLE SAĞLAM ALT VE ÜST YAPIYA KAVUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesiyle Ordu’da önemli alt ve üstyapı çalışmaları hizmete sunuldu. Ordu’nun 19 ilçesinde yapılan çalışmalarda Kabataş ilçesi de kendi payını önemli yatırımları aldı.

Tarımdan teknolojiye, turizmden enerjiye kadar birçok dalda Ordu’da çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmaları ile de şehrin geleceğini garanti altına alıyor. 4,5 yıllık süreç içerisinde 19 ilçede seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi Kabataş ilçesinde yol ve su sorununu en aza indirdi.

44 BİN 710 METRE İÇME SUYU HATTI

Vatandaşların temiz ve sağlıklı suya ulaşımı için Kabataş ilçesinde çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen yaklaşık 44 bin 710 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması, 2 adet içme suyu deposu, 1 adet su alma yapısı inşa etti.

4 bin 593 metre kanalizasyon hattı çalışması yapan OSKİ ekipleri, muhtemel kuraklık ve içme suyu sorununa karşı ise ilçenin değişik noktalarında 5 adet gölet çalışmasını hayata geçirdi.

42 KİLOMETRE ASFALT VE BETON YOL

Ayrıca dağınık yerleşimin görüldüğü Kabataş ilçesinde önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu asfalt ve betonla buluştu.

Bu kapsamda Kabataş ilçesinde 4,5 yılda 42 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere emülsiyon (sathi asfalt) kaplama ve beton yol çalışması yapılırken 29 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

Yine bu süre içerisinde ilçede bin 61 metre yağmursuyu hattı, 130 metre menfez, 8 bin 340 metreküp taş duvar ile 4 bin metrekare kaldırım çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

07.05.2024 VEFAT İLANLARI

HAKKI FELEK VEFAT ETTİ Merhum Necati Felek’in oğlu Sami, Musa, İsa ve Mustafa Felek kardeşlerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir