Erdal Beşikçioğlu Behzat Ç. Samsun ve Ordu’ya Geliyor

Ünyeli ünlü sanatçı Erdal Beşikçioğlu, Samsun ve Ordu’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Erdal Beşikçioğlu, Ordu’da “Tatbikat Sahnesi”nin yeni yapımı olan distopik edebiyatın başyapıtlarından “Fahrenheit 451”, sahne performansıyla seyirciyle buluşacak. 

21 Ekim Cumartesi bu akşam saat:20.:00 ‘da Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde, Pazartesi günü 23 Ekim 2023 saat:20:00 de tarihinde Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunda, Erdal Beşikçioğlu ve Elvin Beşikçioğlu’nun yanı sıra birçok sevilen sanatçı da yer alacak.

Bilet almak isteyen sanatseverler İnternet üzerinden ve Orfa Turizm’den ve biletixten temin edebilecek. 

Erdal Beşikçioğlu Kimdir.

Erdal Beşikçioğlu babası Ordu Ünye’li , anne tarafından Arnavut kökenlidir. [1] İlhan Cavcav’ın anne tarafından yeğenidir . [2]

Beşikçioğlu, İzmir Özel Türk Koleji ve Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde okuduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okudu. Diğerlerinin yanı sıra William Gaskill ile yaratıcı atölye çalışmalarına katıldı . Mezun olduktan sonra çeşitli devlet tiyatrolarında çalışmaya başladı ve 1995-1996 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun başkanlığını yaptı. [3]

Eve Giden Yol 1914 , Barda , Hayat Var , Kurtlar Vadisi Filistin ve Altın Ayı ödüllü Bal gibi birçok filmde rol aldı .

Köprü dizisinde ve Vali filminde Faruk Yazıcı karakterini canlandırdı . 2010 yılından bu yana iki filmi, bir yan dizisi ve bir devam dizisi olan “Behzat Ç” dizisinde baş karakter Polis Komiseri Behzat Ç’yi canlandırmaktadır. Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal ödülünü kazandı .  46 adlı TV dizisinde, Jekyll ve Hyde’ın yer yer karanlık ve tehditkar, sonra şakacı ve hassas hikâyesini ele alan kara komedide Dr.Murat Gurnay rolüyle muhteşem bir performans sergiliyor. 

Oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile evli Derin ve Ömer adlarında iki çocuğu vardır. . Aynı zamanda tiyatro yönetmeni ve Ankara ve İstanbul’da bulunan Tatbikat Sahnesi tiyatrolarının da sahibidir .

Filmografi 

  • Bergen (2022)
  • Acı Kiraz (2020)
  • Kapı (2019)
  • Çiçero (2019)
  • Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)
  • Behzat Ç. Ankara Yanıyor (2013)
  • Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2011)
  • Kurtlar Vadisi Filistin (2010)
  • Bal (2010)
  • Kardelen (2010)
  • Vali (2009)
  • Vali (2008)
  • Hayat Var (2008)
  • Eve Giden Yol (2006)
  • Berda (2006)

Televizyon [ değiştir ]

  • Hakim (2022)
  • Hamlet (2021)
  • Kağıt Ev (2021)
  • Çocukluk (2020)
  • Adı Efsane (2017)
  • 46 Yok Olan (2016)
  • Tepki (2014)
  • Leyla ile Mecnun (2011)
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (2010–2013; 2019)
  • Es-Es (2008)
  • Ayrılık (2009)
  • Köprü (2006–2008)
  • Seni Çok Özledim (2005)
  • Ödünç Hayat (2005)
  • Körfez Ateşi (2005)
  • Kasırga İnsanları (2004)
  • Mars Kapıdan Baktırır (2004)
  • Tatlı Hayat (2003)

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

FATSA’DA İNTİHAR GİRİŞİMİ

Fatsa’da ‘Aşk acısı çekiyorum’ diyerek çatıya çıkan vatandaş, polis ve itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir