https://www.unyegundemhaber.com/

GÜRCİSTAN PASAPORTLU ÇİFTE VATANDAŞLARA MÜJDE

Birkaç sene önce Avrupa bölgesinde yaşayan çifte vatandaşlar için çıkartılan karardan artık Gürcistan pasaportlu çifte vatandaşlarımız da  faydalanabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 sene önce çıkarttığı karar arından bugün de Gürcistan’da ki çifte vatandaşlar da 65 yaşına geldiklerinde emekli olabilme fırsatı doğdu.

Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal başkanı Mehmet Ali Gürsoy ‘’Sadece Avrupa da değil Gürcistan’ da ki emekli olanlar da bu haktan artık faydalanabilecekler’’dedi.

‘’Gürcistan’da olan birçok vatandaşımız var. Son zamanlarda bu konu hakkında fazlası ile soru soruluyor. Türk ve Gürcistan’da çifte vatandaşlığı olan ve 65 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız,  Gürcistan’da hiçbir işleme tâbi olmadan Batum’da ki emeklilik bürosuna başvurarak emekli olabiliyorlar. İlk gittikleri gün müracaatları alınan çifte vatandaşlar o gün içerisinde emeklilik işlemleri yaptırabiliyor. Başvuru sonrası kurum tarafından Liberty Bank ile şahıs üzerine hesap açılıyor. 15 gün sonra ise bankamatik kartlarını alabilmek için kendilerinin gitmesi gerekiyor. Banka vekalet ile kart teslimatı yapmıyor. Bu süreçte ayda 350 lari, kura göre 3,500-4000 TL karşılığı emekli maaşları her ay hesaplarına yatırılacak.

Emeklilik hakkını kazanmış vatandaşların şöyle bir hakkı daha var.

Sn. Cumhurbaşkanı’nın taktiriyle yurt dışından emekli olanlara Türkiye’de 24 ay araç kullanma hakkı tanınmıştır. Bu hak Gürcistan’dan emekli olanlar için de geçerli olacak. Bu vatandaşlar emekli oldukları kurumdan aldıkları yazıyı tercüme ettirip noterden onaylattıktan sonra Gürcistan plakalı araç ile sorunsuz bir şekilde Türkiye’ye girebilirler. Araç kendi adlarına kayıtlı olacak ve bu aracı kendilerinden başka kimse kullanamayacak. Sn. Cumhurbaşkanının 4 yıl önce çıkarttırdığı bir kararla o hak kendilerine de tanındı. Sadece Avrupa da değil Gürcistan’ da ki emekli olanlar da bu haktan artık faydalanabilecekler.’’

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir