https://www.unyegundemhaber.com/

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Ordu’da

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Ordu’da

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Trafik Değerlendirme Toplantısı ile trafik kontrol ve denetimlerine katılmak üzere Ordu’ya geldi.

İlk olarak Ordu Valiliğine gelerek Vali Tuncay Sonel’i ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, ziyaretin ardından Trafik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Trafik Değerlendirme Toplantısına, Bakan Yardımcısı Erdil’in yanı sıra Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Ordu ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Erdil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla her bayram olduğu gibi, bu bayramda da trafik güvenliğinin sağlanması can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için güvenlik güçlerinin alanda olduğunu belirterek, Kurban Bayramı nedeniyle oluşan trafik yoğunluğuna dikkat çekti.

Pandeminin bitmesi ile tüm dünyada küresel bir hareketlilik olduğunu belirten Erdil, “Hem hava hem de kara taşımacılığında büyük bir hareketlilik var. Bu bayramda da özellikle ülkemizde karayolu taşımacılığında yoğunluk mevcut. Biz bugün burada yollardan ziyade, güvenlik yönetimi ile ilgili istişarelerde bulunacağız” diye konuştu.

Trafik Değerlendirme Toplantısının ardından Altınordu ilçesi Eskipazar Polis ve Jandarma Uygulama Noktasında trafik kontrol ve denetimlerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, araç sürücülerinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, trafik kurallarına uymalarını istedi.

Sürücü ve yolcularla sohbet eden ve çocuklara da oyuncak hediye eden Erdil, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, bakanlığın üst düzey yöneticilerinin her bayram alanlara indiğini söyledi.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca pandemi nedeniyle büyük ölçüde kapanmalar yaşandığını hatırlatan Bakan Yardımcısı Erdil, Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl yüksek bir mobilizasyon ve trafik yoğunluğu olduğuna dikkat çekti.

211 bin personel alanda olacak

Ülke genelinde 1.100’ü aşkın uygulama noktasında, 114 bin 379 ekip, 211 bini aşkın personel ile uygulama alanlarında ve çeşitli trafik alanlarında denetim yapılacağının altını çizen Erdil, amaçlarının vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayarak huzur ve neşe içinde bayram yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Erdil, “Sahada çalışan arkadaşlarımızla birlikte trafik akışını değerlendirme, denetleme ve dikkat çekmeye ve bir duyarlılık geliştirmeye çalışıyoruz. Bir eğitim amacını hedefliyoruz. 12 günlük bir bayram süreci planlandı, görevli ekiplerimiz takipli denetimler yapacak. Bu denetimlerimiz geçtiğimiz 3-4 yıllık süre içerisinde devam ediyor. Düzenlemeler ile birlikte büyük ölçüde trafik kazalarını iyileştirdik. Geçtiğimiz süreçte bunu tecrübe ettik, trafik kazaları azaldı. O istikamette bu çalışmaları benzer şekilde sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın kazasız, sorunsuz bir şekilde sevdiklerine ulaşmasını, memleketlerine ulaşmasını veya tatil yerlerine ulaşmasını ve kedersiz bir bayram yaşamalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil’e Vali Tuncay Sonel, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarm Komutanı Kd. Albay Numan Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş de eşlik etti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir