https://www.unyegundemhaber.com/

İTFAİYEDEN YANGIN GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ

İTFAİYEDEN YANGIN GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ

1556 YERDE İNCELEME VE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme Şube Müdürlüğü vatandaşların yangın riski ve yangının ortaya çıkaracağı felaketlerle karşılaşmaması için 19 ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

2021 yılı içerisinde 1474 işyeri ve işletme, 82 adet kamu kurum ve kuruluşlarına ait projede olmak üzere toplam 1556 adet yapı, bina, işletme ve tesislerde inceleme ve bilgilendirme gerçekleştirildi. Eksiklerini tamamlayan 528 adet işyeri ve işletmeye ‘‘İşletme Ruhsatına Esas Yangın Emniyet Raporu’’ verildi.

MÜRAAT EDEN FİRMA, KURUM VE KURULUŞLARA HİZMET VERİLİYOR

İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı denetim ekipleri yangın güvenliği açısından müracaat eden firma, kurum ve kuruluşlara danışmanlık amaçlı bilgilendirme ve inceleme hizmeti veriyor.

Ekipler, işletme ruhsatına esas yangın emniyet raporu talebinde bulunan yapı, bina işletme ve tesisleri Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereği denetleyerek vatandaşların herhangi bir itfai olay durumunda tedbirini önceden alarak olaydan en az hasarla atlatması için gayret gösteriyor.

Görülen eksiklikler ekipler tarafından kurum veya kuruluş yetkililerine yazılı ve yerinde anlatılarak gerekli olan teknik koşulların yerine getirilmesi konusunda bildirimde bulunuluyor. Yangın güvenliği yönetmeliği koşullarını yerine getiremeyen tesis ve işletmelere ise güvenlik önlemlerini yerine getirinceye kadarki süreçte yangın emniyet raporu verilmiyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir