https://www.unyegundemhaber.com/

KADIN FUTBOLCU YETİŞTİRME PROGRAMIMIZA İLGİ ÇOK YÜKSEK

Ünye Gücü FK Kadın Futbol takımımızın 2.Lig’de şampiyonluğu sonrası alt yapıda yeniden yapılanma kapsamında kulübümüz bünyesinde oluşturulan “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı” na olan ilgi çığ gibi büyüyor.

TFF Kadınlar 2.Lig’de gol yemeden namağlup şampiyonluğunu ilan ederek 1.Lig’e yükselen Ünye Gücü Futbol Kulübümüz ligin bitiminin hemen ardından alt yapı için kolları sıvadı ve yetenekli kız çocuklarını takıma kazandırmak için “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı” kapsamında çalışmalara başladı. Haftanın dört günü teknik sorumlumuz Muhammet Kışla idaresinde gerçekleşen antrenmanlara değişik yaş gruplarından katılım her geçen gün artıyor.
Pandemi henüz ülke gündemine girdiği tarihlerde 3.lig’de şampiyon olarak 2.Lig’e yükselen Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımımız Covid-19 salgını nedeniyle kapanmaların yaşandığı takvimlerde alt yapı faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştı. 2021-2022 sezonunda 2.Lig B Grubunda namağlup ve gol yemeden 1.Lig’e yükselen kadın futbol takımımızın alt yapıda oyuncu yetiştirmeye yönelik şartlar yeniden oluşunca kolları sıvayan kulüp yönetimimiz ve teknik ekibimiz “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’nı hayata geçirdi.

Okullarda Tarama Yapıldı

“Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’nı başlatmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde futbol oynama becerisine sahip kız çocuklarının tespitine yönelik teknik ekibimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yirmiye yakın sporcu kız alt yapıya kazandırıldı. Ağırlıklı olarak 2006-2007 ve 2008 doğumlu kız çocuklarından oluşan grup antrenmanlarda yeteneklerini hem geliştirmeye hem de hazırlık maçlarında kendilerini göstermeye başladılar. Ünye Gücü Futbol Kulübümüzün başlatmış olduğu “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’ bir yandan antrenörlerimizin çabaları ile devam ederken bir yandan da programı duyan aileler kız çocuklarını çalışmalara katmak üzere kulübümüzün kapısını çalmaya başladılar. Son günlerde programa olan rağbet artınca değişik yaş gruplarından 40’a yakın kız futbolcu adayı antrenman programına dahil olmaya başladılar.

Yakın il ve ilçelerden de katılımlar var

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımımız Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’na gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun. Programı Kadın Futbol Şube Sorumlumuz Deniz Benli ile birlikte yürüten Kışla, “Kulübümüzün ilk kuruluşunda yoğun çabalarla Ünye ilçemizdeki okulların futsal takım oyuncuları ile bir kadro yapmıştık. O günün şartlarında 28 oyuncu ile 3.Lig’den başlangıç yaptık. O tarihlerde biz de kadın futboluna oldukça yabancıydık, hiç alt yapısı olmayan sadece okul takımlarında beden eğitimi öğretmenlerinin çabaları ile futbol topuyla buluşan kızlarımızı birden 3.Lig’deki o zorlu mücadelenin içerisine sokmuştuk. Yaptığımız bir alt yapı çalışması asla değildi, doğrudan sahaya indirdiğimiz kızlardan takım olmalarını beklemekten başka bir çaremiz yoktu. Ancak bugün 1.Lig’e yükselmiş olan kulübümüzün bir alt yapı programı olmalıydı ki bu aynı zamanda TFF’nin belirlediği zorunluluğun gereği olarak kulüp başkanımız Hüseyin Gerçeker, Futbol Şube Sorumlumuz Deniz Benli ile yaptığımız ortak istişarenin sonucunda az sayıda da olsa alt yapıda bulunan kızlarımızın sayısını artırmak ve oyuncu yetiştirme noktasında da daha reel çalışmalara başlamak üzere “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’nı başlattık. İlçemizdeki okulları gezdik, yakın ilçelerdeki mahallelerdeki okullarda görev yapan öğretmen arkadaşlar ile görüştük ve neticede Ünye ilçemiz merkezi olmak üzere yakın ilçelerimiz İkizce, Çaybaşı, Terme ve hatta Samsun ve Giresun’dan bize önerilen futbolcu kızlarımızı programa dahil ettik. Bir yandan antrenmanlarımızı yaparken diğer yandan da bu kızlarımıza kulüp lisansı çıkarttık. “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’nın en alt basamağında 2010 ve daha küçük yaşlardaki kız çocuklarını da futbol okulumuzda çalışmalara katarak programın çapını genişletmiş olduk. Şu durumda programın alt yapı ve futbol okulu kısımlarında yaklaşık 50 tane kızımız geleceğin futbolcusu olmak için var güçleriyle çalışmalara katılmaya devam ediyorlar. Bizleri en çok mutlu eden konu ise artık aileler çocuklarını kendi elleriyle getiriyorlar ve bizlere teslim ediyorlar. Bu bizim açımızdan oldukça sevindirici bir durum. Programa katılan kız çocuklarımızın futbol potansiyelleri ise hiç beklemediğimiz kadar yüksek. Çok verimli çalışmalar yapıyoruz ve kızlarımız oldukça iyiler. Şu durumda en geç iki veya üç sezon içerisinde kendi oyuncularımızla sahaya çıkacak bir konuma gelmemiz hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. Programımıza her gün katılımlar artarak devam ederken ailelerden talebimiz hem alt yapımıza hem de özelikle küçük yaş kız çocukları da futbol okulumuz için bize başvurmaları. Programımız başarılı bir şekilde devam ederken benim inancım bu çocuklardan milli takıma verebileceğimiz oyuncu sayısı da oldukça fazla olacak. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Deniz Benli: “Programa gösterilen ilgiden memnunuz”

Kadın Futbol Şube Sorumlumuz Deniz Benli de “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’nı gösterilen yüksek ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Benli açıklamasında, ““Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’mız beklemediğimiz bir taleple karşılaştı. Sayımız her geçen gün daha da çok artıyor. Hocalarımıza çok iş düşüyor. Bu kızlarımız gelecekte ablaları takımın değişmez oyuncuları olacaklar. Gördüğümüz kadarıyla yetenekli kızlarımız şimdiden A Takıma göz kırpmaya başladılar diyebilirim. Rusumat-4 Gsk takımı ile oynadığımız hazırlık maçında kızlarımız galip gelerek iyi de bir başlangıç yaptılar. Bu programdan istediğimiz verimi alırsak önümüzdeki sezonlarda A Takımımızda alt yapımızdan gelen yetenekli kızlarımızı izletme olanağı bulacağız. Buradan belediye başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’ya çok teşekkür etmek istiyorum. “Kadın Futbolcu Yetiştirme Programı’mıza dahil sporcu kızlarımıza sağladığı antrenman sahası olanakları için kendisine minnettarız. Yine Kaymakamımız Sayın Ayhan Işık ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı antrenmanımıza bizzat gelerek bizleri ziyaret ettiler, çalışmalarımızı yerinde görerek maddi manevi desteklerini bize hissettirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Alt yapı programımıza bizim bakış açımız bu çocuklara sadece futbol oynatmak değildir, bunu kamoyu böyle algılamasın. Bu çocuklara futbol oynatmak bir araçtır, gerçekte amacımız bu çocukların elinden tutmak, onların geleceğine yön vermektir. Nihai hedefimiz burada futbol oynayan kızlarımızın gelecekte birer beden eğitimi öğretmeni ve antrenör olmalarının önlerini açmaktır” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir