https://www.unyegundemhaber.com/

MERHUM BAKAN ŞAHİN MEZARI BAŞINDA ANILACAK

Ünye Acara Gürcü Dostluk Derne’nden merhum bakana vefa örneği.

2013 yilinda vefat eden Bürokrat, siyaset ve devlet adami Merhum Refaiddin Sahin’in Kusça Mahallesi’nde bulunan kabrinde Ünye Acara Gürcü Dostluk Dernegi üyeleri ve dostları tarafından anılacak.

Dernekten yapılan açıklama şöyle;

Değerli Bakanımız Rahmetli Refaiddin Şahin’in Ölüm Yıl Dönümü Anma Töreni

Bugün, sevgili Bakanımız Rahmetli Refaiddin Şahin’in ölüm yıl dönümüne bir kez daha ulaştık. Allah rahmet eylesin. Ünye Acara Gürcü Dostluk Derneği olarak, Rahmetli Şahin’in anısını yaşatmak ve dualarla yâd etmek için bir anma töreni düzenliyoruz.

15 Mart 2024 Cuma günü, Cuma namazını müteakiben Kuşça köyündeki Alie Kabristanlığı’nda bir tören gerçekleştirilecektir. Törende Kuran-ı Kerim okunacak ve Rahmetli Şahin’in sevdikleri, dostları ve akrabaları bir araya geleceklerdir.

Bu anlamlı günde, Rahmetli Şahin’in hatırasını canlı tutmak ve onu dualarla anmak için tüm dostlarımızı ve akrabalarını bekliyoruz. Dualarımızla Rahmetli Şahin’e olan minnet ve şükranımızı ifade etmek için bir araya geleceğiz.

Yer: Kuşça Köyü, Alie Kabristanlığı
Tarih: 15 Mart 2024, Cuma
Saat: Cuma Namazı Sonrası

REFAİDDİN ŞAHİN KİMDİR ?

Refaiddin Sahin Kimdir? Bürokrat, genel müdür, siyaset ve devlet adami (D. 19 Nisan 1939, Terme / Samsun – Ö. 16 Mart 2013, Istanbul). Ankara Iktisadi ve Ticari Ilimleri Akademisi’nden mezun oldu. Milli Egitim Bakanligi bünyesinde vekil ögretmenlik, Devlet Orman Isletme Idaresi ve Beden Terbiyesi Genel Müdürlügünde memurluk görevlerinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanliginda uzman, Bag – Kur Genel Müdürlügü’nde Genel Sekreterlik ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardimciligi görevlerinde bulundu. 22.01.1980 – 16.04.1980 döneminde Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü görevini yürüttü. Sahin, atletizm, futbol, yüzme ve su topu branslarinda amatör sporcu olarak ugras gösterdi. Yüzme antrenörü olarak görev aldi. Meslegi ekonomist olan Sahin, 19 ve 20. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeligine seçildi. Tarim ve Köy Isleri Bakani ve Devlet Bakani olarak hükümette görev aldi. Büyük Birlik Partisi Genel Baskan Yardimciligi görevinde bulundu. 1971 yilinda Izmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunlari’nda Muhasebe Müdürü olarak idari görev aldi. 1976 yilinda Kanada’nin Montreal kentinde yapilan olimpiyat oyunlarina yönetici olarak katildi. Güney Kafkas ve Batum Göçmenleri Dernegi Genel Baskanligi, Gürcistan – Türkiye Vakfi Baskanligi ve Türk – Tayvan Vakfi Baskanligi görevlerinde bulundu. Büyük Türkiye Partisi, Dogru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi Kurucu üyeleri arasinda yer aldi. XIX. ve XX. Dönem Ordu Milletvekili ola rak mecliste görev yapti. Tarim ve Köyisleri ile Devlet Bakanligi yapti. 16 Mart 2013 günü Istanbul’da öldü. Orta derecede Ingilizce ve Fransizca biliyordu. Evli ve 2 çocuk babasiydi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir