https://www.unyegundemhaber.com/

Minik Taha’dan Anlamlı Davranış

En çok sevdiği oyuncaklarını depremzede kardeşleri için sattı. Gelirini Afad’a bağışladı.

Ünye’de yaşayan 8 yaşındaki Taha Şipşak, oyuncaklarını ve harçlığını depremzede çocuklara bağışladı.
Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan ve ülke olarak yardımların seferber olduğu deprem bölgesine çocuklarda duyarsız kalmamaya devam ediyor. Ünye’de yaşayan Taha Şipşak, babasının desteğini alarak kaldırımda oyuncaklarının satışını depremzede çocuklara verdi.
Ailelerin ve çevredekilerin desteğiyle oyuncaklarını satan minik çocuğun bu hareketi ise çevredekilerin de taktirini topladı.
Depremzede kardeşlerine destek çıkmak istediğini söyleyen 8 yaşındaki Taha Şipşak, “Ben depremzede kardeşlerime bayağı üzüldüm. Anne ve babalarını kaybettiler. Kimileri ise canlarını kaybetti. Buradan kazandığım parayı, kumbaramı, babamın verdiği harçlıklarımı alarak depremzede kardeşlerime göndereceğim. Babam önce satış yapabilir destek çıkabilirsin dedi. Bende evimizin karşısındaki kaldırımda bankın üzerinde oyuncaklarımı koyarak yazdığım yazıyla satmak istedim. Beni gören herkes hevesleniyor. Hatta para verdikten sonra para üstü almak istemiyorlar” dedi.
Çocuğunun bu hareketine ailecek destek çıktıklarını ve kendilerinin de duyarsız kalmadığını söyleyen Baba Deniz Şipşak, “Depremin ilk gününden itibaren ülke olarak hepimiz çok üzgünüz. Orada yaşananları televizyonlardan gördüğümüz kadar hissedebiliyoruz. Elimizden geldiğince maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Taha bana baba oradaki çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz diye sordu. Bende kumbaranı verebilirsin dedim. Oda oyuncaklarını satmak istedi ve bende ona bankın üzerinde bir tezgah kurabileceğimizi söyledim. Sabah erkenden kalkarak oyuncaklarını banka dizdi ve satmaya başladı. Onu izliyor ve takip ediyorum” diye konuştu

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir