https://www.unyegundemhaber.com/

MUSA KIRANLI’DAN KADILAR ŞEHRİ BİLİM AÇIKLAMASI

Bilim ve teknolojiyi geriden takip etmek, el yordamı ile ilerlemeye benzer.

Toplumsal yaşamda bilgiyi, bilim ve teknolojiyi egemen kılamadığımız için sorunlar yaşamaktayız.

Çok değil 3,4 yıl önce Bilim ve Teknoloji haftasında dönemin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ünye Belediye Başkanımızdan talepte bulunmuştuk. İnsanın yaşamını son derece etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren Bilim ve Teknolojinin artık ilçemizde ilimizde bilim şenliği olarak kutlanmasını, bu konuda bilim ve teknoloji müzesi kurulması dolayısıyla ilimiz ilçemizde bilim ve teknoloji alanında deneyler projeler yapılması için imkanlar tanınarak değerlerimize gençlerimize sahip çıkılmalıdır. Diye basın açıklaması yapmıştık. Bugün mutluyuz; Yıl 2021 ve 8-9-10 Ekim Ünye Cumhuriyet meydanında “Kadılar şehri bilim ile şenleniyor” etkinliğinde genç beyinlerimizin neler yapabileceğini gördük.

Bu tür etkinlikler, bilim ve teknoloji sergileri ile benzer etkinliklerde Bilim ve teknolojinin olduğu her yerde Türkiye’nin yüksek teknik öğenim mezunu Teknikerler olarak paydaş olmaya hazır olup yetişkin değerlerimizle beraber mucit gençlerimizle birlikte Bilim ve teknolojinin ışığında yürüyeceğiz.

İnsanlar ilmi düşünme eksikliği ve teknoloji geri kalmışlık yüzünden diğer milletlerden geri kalır. Bu nedenledir ki gelişmiş ülkelerde hükümetlerin öncelikli politikalarının başında Mesleki ve Teknik Eğitim gelmektedir. Ancak gelişen büyüyen, genç nüfusuyla öne çıkan ülkemizde maalesef üniversite teknik eğitimi alan 2 milyon nitelikli teknik eğitimli “teknikerler”  görünmezlikten geliniyor. Eeee sonuç ne oluyor? Millet uzaya üst kurarken, bizler neyi nasıl yapabiliriz? Yapabilir miyiz? Tartışmalarını yapıyoruz.

Bu tür tartışmalar meselelerin oluşması toplumda ekonomik ve sosyal meseleleri da beraberinde getiriyor. Üniversite mezunu teknik eğitim almış genç, üretken tekniker meslektaşlarımız, aldıkları teknik eğitim dışındaki başka mesleklere yöneliyor. Hatta üzülerek ifade ediyorum ki;  bu arkadaşlarımız bunalıma giriyor, kahve kağıt, işçi kumar v.b. gibi kötü alışkanlıklara yöneliyor. Genç, dinamik, nitelikli genç nüfusumuzu sadece istatistiki göstergelerde varlığını görüyoruz. Oysa teknik eğitim almış 2 milyon tekniker, ülke ekonomisine bilim ve teknolojik yönden katkıda bulunmak, üretmek, istihdam yaratmak için sesini duyurmaya çalışmakta, yetki ve görev beklemektedir.

Bilim ve Teknoloji bakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza ve YÖK başkanımıza hatırlatıyoruz;

Ülkemizde de insana, bilgi ve teknolojiye yatırım yapılırken kaynaklarını öncelikle teknik eğitim ve öğretime, genç beyinlere ayırmalıdır.

Bilginin, bilim ve teknolojinin kaynağı mesleki ve teknik eğitim kurumları ve özellikle de Teknik eğitim veren üniversiteler, Meslek Yüksek Okullarıdır. Meslek Yüksek Okulları Teknik branşları “teknoloji üniversitelerine dönüştürülmeli” 2 yıl üniversite teknik eğitim mezunları “teknikerlere”  de “teknolog” unvanı verilmelidir. Eğitim sistemimizde, Mesleki ve Teknik Eğitimi öne çıkaracak, mezunlarına da istihdam sağlanacak biçimde yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

Tünelin sonundaki ışığı görmek ve ışık hüzmesini derlemek ancak bilim ve teknolojinin gölgesinde mümkündür diyerek;  Bilimsel bilgiyi kullanma, aktarma ve geliştirmeyi temel görevleri olarak gören tüm tekniker ve teknisyenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Kadılar Şehri Bilimle şenleniyor teknoloji fuarının, ilimiz ve hemşerilerimize faydalı katkılar sunacağına inanıyor, başta sayın valimiz ve Büyükşehir belediye başkanımız bakanımız olmak üzere Bilim ve teknolojinin önemini vurgulayan herkese,  tüm kamu kurum ve kuruluşları birim amirlerini tebrik ediyor,  teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynı şekilde İlimizde 2021 yılı İl İstihdam Kurulu toplantısında açıklanan ilimiz genelinde yapılan ulaştırma-haberleşme, tarım, eğitim, turizm, sağlık, enerji ve konut ile diğer kamu hizmetleri sektörlerindeki yatırımlar geleceğimiz için umut ve memnuniyet vericidir.

Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi ve Ordu’muzu nazardan korusun diyerek Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli üretici iş gücü teknik elemanlar topluluğu Ordu Teknikerler Derneği olarak çoğu zaman kendi sorunlarımızdan ziyade yaşadığımız memleketimizin ve birlikte yaşadığımız insanların sorunlarına çözüm için çalışmaktayız: Toplantının ilimize, ülkemize, milletimize, Sanayi kuruluşlarımıza, İş adamlarımıza, İşçilerimize, İş kurumuza, Hepimize Hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 

Yapılacak sonraki toplantılarda daha güzel ve istihdama yönelik kararlar almak dileği ile Ordu’da yapılan yatırımlara büyük destek veren Valimiz Sayın Tuncer Sonel  bey başta olmak üzere toplantıya katılım sağlayan tüm amir ve yöneticilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Özelliklede bu yatırımların ilimizde gerçekleşmesi için çaba ve emek sarf eden kıymetli Bakan ve bakan yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, Müsteşar ve Bürokratlarımıza, Bölge Müdürlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, yerel basınımıza, Ordu Ailemizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

ORDU Teknikerler Derneği

Başkan Musa Kıranlı

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir