https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU GÜNLERİ’NİN GÖZDESİ ÜNYE OLDU

16-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Ordu Günleri binlerce vatandaşı ağırladı. Ordu’nun 19 ilçe belediyesinin tanıtım stantlarının yanı sıra yöresel ürünler de tanıtım günlerinde yer aldı. Ordu Günleri’nin gözdesi yine Ünye oldu. Ünye standını binlerce vatandaş ziyaret ederken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile bol bol fotoğraf çektirdiler. Ordu Günleri’ni değerlendiren Başkan Tavlı Yenikapı’da dolu dolu 4 günün geçtiğini kaydetti.

Ordu Valiliği’nin himayelerinde, Ordu Dernekler Federasyonu’nun (ORDEF) organizasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen Ordu Günleri’nin 12’ncisi 16-19 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Ordu’nun tanıtımına katkı sunmak tarihi, kültürel ve yöresel ürünlerinin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen Ordu Günleri’nde Ünye standı her yıl olduğu gibi bu yıl da göz doldurdu. Tarihi ev konseptinde hazırlanan stantta Ünye’ye dair her şey yer aldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, tanıtım günlerine gelen ziyaretçilerle sohbet ederken ziyaretçilere Ünye Belediyesi tarafından üretilen üzüm suyu, reyhan suyu, su böreği, üzümlü kek, fındıklı tatlı ve fındık ikram edildi. Ünye’nin yöresel ürünleri ziyaretçilerden tam not aldı.

Ünye’nin yöresel ürünlerinin ikramının yanı sıra ilçenin tanıtımını içeren broşürler de ziyaretçilere dağıtıldı. Ziyaretçiler Ünye standının göz doldurduğunu belirterek stant önünde bol bol fotoğraf çektirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile de hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler ilçeye dair bilgiler de aldılar.

Siyaset ve iş dünyasından da birçok isim Ordu Günleri’ne katılarak ilçelerin stantlarını tek tek ziyaret eti.

BAŞKAN TAVLI, “ORDU GÜNLERİ’NDE HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTUK”

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Böyle bir organizasyonun hayata geçmesi, Ordu’nun yerel yönetimlerinin İstanbul’daki vatandaşlarla buluşturulması kolay bir organizasyon değil. Bu nedenle güzel bir organizasyonla hem İstanbul’daki hemşehrilerimiz ile buluştuk hem de ziyaretçilere ilçemizi ve ilimizi tanıttık. Bu organizasyon sayesinde İstanbul’daki hemşehrilerimizin birbirinden ayrı noktalarda belki yıllarca dahi görmedikleri dostlarını, komşularını, akrabalarını burada görme fırsatı buldular. Ayrıca hemşehrilerimizin sıla-i rahim yapmalarına imkan sağladı. Yerel yönetimlerle bir araya gelen vatandaşlarımız yapılan hizmetleri yakından gördü ve bilgilendi. Bu program aynı zamanda 81 ilden İstanbul’da yaşayanların ilimizi ve ilçemizi daha yakından tanımalarına katkı sundu” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMINA ÖNEM VERİYORUZ”

Ünye’nin yöresel ürünlerinin tanıtılması ve ekonomiye kazandırılmasını önemsediklerini belirten Başkan Tavlı, “Ordu Günleri’nde yöresel ürünlerimizi de vatandaşlara ikram ettik. Yöresel ürünleri tanıtarak şehrimizin değerlerini ortaya koyuyoruz. Son yıllarda gastronomi turizmi de ön plana çıktı. Bu nedenle Karadeniz’in zengin yöresel ürünleri içerisinde Ünyemizde yetişen lezzetli ürünlerimiz var. Bunları ikram ederek damak tadının oluşmasını sağlıyoruz. Böylelikle Ordu ve Ünye’de bulunan lezzetli ürünlerin tanıtımına katkı sunuyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN TAVLI, “KADIN KOOPERATİFİMİZE PAZAR İMKANI SUNDUK”

Kadınların aile ekonomilerine katkı sunmak için her zaman destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ordu Günleri’nde önemsediğimiz diğer bir konu ise kadın kooperatiflerimizin el emeği ürünlerinin pazarlanması ve satışı konusudur. Biz de Ünye Belediyesi olarak her zaman destek verdiğimiz ÜNKA Kadın Kooperatifinin Ordu Günleri’nde yer almasını sağladık. Böylelikle İstanbul gibi metropol şehirde kadınlarımızın el emeği ürünlerinin satışı konusunda ortam hazırlanmış oldu. Kadınlarımız ürettikleri ürünlerini satarak katma değere dönüşmesine şahit oluyoruz. 4 gün boyunca dolu dolu bir şekilde bir katılım ile Ordu Günleri’ni keyifle tamamladık” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALPARSLAN, “İSTANBUL’DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZLE GURUR DUYDUK”

Ordu Günleri’ni değerlendiren AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, “Biz buraya siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak bir Ordulu ve bir Ünyeli olarak katıldık. Burada hemşehrilerimizle buluşmakla beraber diğer illerden vatandaşlarımızla da buluştuk. Bu manada da çok önemliydi. Katıldığımız Ordu Günleri’nde şunu gördük ki Ünyeliler Ünye’ye sığmamışlar. İstanbul’un her noktasında sanayisinde, ekonomisinde, bürokrasisinde, her kademede çok güzel noktalara gelmişler. Biz bunlarla gurur duyduk” dedi.

BAŞKAN TİYALOĞLU, “ÜNYE’Yİ İSTANBUL’A TAŞIDIK”

AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ise “16-19 Kasım’da Ünye’yi ve tüm Ordu’yu İstanbul’a taşıdık. Bizleri bu tanıtım günlerinde yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize ve herkese çok teşekkür ediyorum. Tanıtım günlerinin paydaşları olan kurumlarımıza da bu buluşma için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİR, “ÜNYE’NİN GÜZELLİKLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK

AK Parti Ünye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Demir de Ordu Günleri’nin katılım açısından güzel geçtiğine dikkat çekerek, “Ordu Günleri’nde Ordulular ve Ordulu olmayan herkesle bir araya geldik. Ünye’nin güzelliklerini, değerini, kıymetini İstanbul’da güzel bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bir sonraki Ordu Günleri’nde daha geniş kapsamla ve katılımla buluşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2024 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1.taksit ödeme süresi 31 Mayıs Cuma mesai bitiminde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir