https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA YABAN HAYVANLARI UNUTULMADI

Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından kış şartlarında yem bulmakta zorluk yaşayan yaban hayvanları için Ordu’nun Akkuş ilçesinde doğaya yem bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekipleri doğada bulunan av ve yaban hayvanlarının, ağır kış şartlarında yiyecek bulmada zorlanmaları nedeniyle yemleme çalışmalarına başladı. İlçede kar yağışı ve buzlanmanın yaban hayvanlarının hayatında oluşturduğu tehdidi azaltmak ve korunması amacıyla hayvan çeşitliği göz önüne alınarak farklı türlerde yem,yabani hayvanların geçiş yerlerinde, belirlenen noktalara bırakıldı.

Yemleme faaliyetlerine Doğa Koruma Milli Parklar Ordu Şube Müdürü Mahmut Bakar, DKMP Bölge Şefi Saygın Yıldırım katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından, Kış şartlarının devam ettiği Ordu ilinin yüksek kesimlerindeki ilçelerde  yemleme çalışmalarına belirli periyotlarla devam edilecek.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir