https://www.unyegundemhaber.com/

ÖZGÜR ŞAHİN GÜVEN TAZELEDİ

Saadet Partisi 7. Ünye İlçe Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede, mevcut İlçe Başkanı Özgür Şahin yeniden başkan seçilerek yeni dönemi için güven tazeledi.

12 Kasım Pazar günü Ünye’de bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, İl Başkanı Erkan Temiz, çevre il ve ilçelerin il ve ilçe başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ile STK temsilcileri ve parti mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kongre divan üyelikleri belirlendi. Divan başkanlığına Abdülkadir Bektaş, Divan başkan yardımcılığına İsmail Tok, divan üyeliklerine ise Ethem Eyigün ve Ahmet Kesimoğlu seçildi.

Divanın belirlenmesinin ardından teşkilat mensubu Serdar Süleyman Özel, faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporunun ardından da hesap raporunu da Ahmet Kesimoğlu’nun okuduğu kongrede açılış konuşmasını Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı ve başkan adayı Özgür Şahin yaptı.
Başkan Özgür Şahin konuşmasına Milli Görüş Hareketi’nin kurucusu merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı anarak başladı.

Şahin, “Milli Görüş davasının kurucu Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün bir kez daha yaşanabilir bir Türkiye yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı kurmak için yeniden Bismillah demek için bu salonda buluştuk. 20 yıldır iktidarda olan bir yapı var karşımızda, ülkemizi 4 yıl daha yönetecekler. Yönetecekler de nasıl yönetecekler? Kara gerçeklerle yönetecekler. Seçmene ifade edilmeyen seçmenden gizlenen bir takım gerçekler ve zam tabloları ile yönetecekler. Yurtdışından gelen telefonlar, pasaport fiyatları, KDV’yi artırıp, MTV’ye ek vergi getirdiler. Ultra lüks uçaklarla gidip konakladıkları ultra lüks yazlık ve kışlıklar var. Öte yandan ayın başında aldığı maaşla ayın sonunu getiremeyen emekliler var. Bununla birlikte aynı şekilde çalışıp çalıştığının karşılığını alamayan memurlarımız var. Aslında tüm bunların da bir çözümü var. Sosyal yardıma gerçekten ihtiyaç duymadan alın teriyle çalışıp kazanan halka emeğinin karşılığını vermek de mümkün.” ifadelerini kullanarak ülkenin her geçen gün yeni zamlarla uyandığını söyledi.

Konuşmasında tarım ile üretimin bitme noktasına geldiğini ve üreticinin hakkını alamadığını söyleyen Şahin, “Fındıkta tekelleşmiş olan yabancı bir şirket var ülkemizde. Umarım iktidarın tekelci zihniyeti desteklediği bu anlayıştan vazgeçilir de üretime ve toprak sahiplerine hak ettiği değer verilir. Yoksa ne diktikleri saraylar meyve verir, ne de besledikleri şirketlerden süt sağabilirler. Ordu’ya Ünyemize baktığımızda karşımıza farklı bir görüntü çıkmıyor. Yapılan işler ortada. Son 20 yıldır bölge insanımızın kalkındırılması için doğduğu yerde dıyması için bir adım atılmış değil. Varsa yoksa, sök kaldırım, dök asfalt. Gelen yardımları, bütçeden ayrılan payları müteahhitlere yedirmeye betona gömmeye doyamadılar. İnsanımızı büyük şehirlere göç etmek zorunda bıraktılar. Bacasız bir fabrika kuralım, insanımız burada çalışsın demediler.” dedi.

Şahin’in ardından Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Temiz de yaptığı konuşmada, Ordu’nun ve Ünye’nin iyi yönetilemediğini ve birçok eksiklerin olduğunu dile getirdi.

Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç ise konuşmasına Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını darbe girişimine benzettiğini söyleyerek, “Bu ülkenin bir yüksek mahkemesi Anayasa Mahkemesi hakkında bir darbe girişiminde bulundu. Anayasa Mahkemesi bir karar aldığında Yasama, Yargı, Yürütme ve tüm idari makamlar o karara uymak zorundadır. Alınan karar hemen resmi gazetede yayınlanır ve herkes bu karara uymak zorundadır. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar dinlenmiyor, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bu kararı tanımadığını söylüyor. Aynı Yargıtay AYM üyeleriyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor ve peşinden de yasama organı olan Meclise talimat veriyor. Bu bir kalkışmadır, bu bir darbe girişimidir. Bunun karşısında muhalefeti iktidarı fark etmez, hiç kimsenin hiçbir şey olmamış gibi davranması mümkün değildir.” sözleriyle tepki gösterdi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ise konuşmasında İsrail’in Gazze’de yaptığının soykırım olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Arıkan konuşmasında, “Bedenen değil ama kalben çok yorgun olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Fiziken buradayız, aklımız burada ama gönlümüz Gazze’de. Birçok kardeşimiz savaşta deniliyor ama adı katliam olan bir soykırıma uğruyorlar. Gazze insansızlaştırılmaya çalışılıyor. Yıl 2010, 1659 kişi, yıl 2011 2260, 2012 4936, 2014 19.860, 2018 31.558, 2019 15.628, 2020 2781, bugün şuan için ama her geçen gün artan bir katliamla Filistin coğrafyası karşı karşıya. Ama insanlarımız kınamaktan öte hiçbir şey yapmadığı bir süreç var ortada. Bizim durmamamız,  bu mücadele karşısında çok daha fazla gayret göstermemiz gerekir.” ifadeleriyle Filistin halkının yanında daha çok durarak herkesi tepki göstermeye davet etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçilen kullanılan oyların tamamını alan İlçe Başkan Adayı Özgür Şahin yeniden ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.

Başkan Şahin kongrenin sonunda teşekkür konuşması yaptı.

Şahin konuşmasında, “Bugün Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatımızın 7. Olağan ilçe kongresini gerçekleştirdik. Bu kongremiz başta Ünyemiz, Ordumuz ve ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlı uğurlu olsun. Kongremize teşrif eden tüm büyüklerimize, partililerimize, STK temsilcilerimize ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kongremizde aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. İnşallah onlarla da birlikte Ünyemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için gayret edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir