https://www.unyegundemhaber.com/

Şehitlerimiz Dualarla Yad Edildi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü, Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı. 

Ordu Şehitliğinde Tören Düzenlendi

Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde çelenk sunma töreni ve anma programı yapıldı. 

Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk koyuldu. 

Ordu Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti. 

Şehitlik özel defterini imzaladıktan sonra günün önemine binaen konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Çanakkale Zaferimizin 108. yılında sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Aşkların en güzeli vatandır. Bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, tüm kahraman gazilerimizi, Çanakkale Zaferimizin 108. yılında sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi. 

Vali Sonel, “Bu yıl Çanakkale Zaferimizi buruk kutluyoruz. Asrın felaketi 11 İli etkileyen depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız da yaralandı. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize, milletimize böyle bir felaket yaşatmasın. Devletimizle, milletimizle el ele yaralarımız sarılıyor. Milletimizin her bir ferdinden, Ordu’muzun 19 ilçesinden, çocuğundan yaşlısına kadar vermiş olduğunuz büyük desteklerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şehitlerin ruhlarına ithafen Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Abdulkerim Şahin tarafımdan Kur’an-ı Kerim okundu ve Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez tarafından dua edildi.

Daha sonra Vali Tuncay Sonel, protokol mensupları ve şehit yakınları, şehitlikte bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Mesaj Yayınladı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. Sayın Cumhurbaşkanımız yayınladığı mesajında duygularını şöyle dile getirdi: “108 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu’daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferine ulaştıran bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyoruz. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek yedi düvele karşı Çanakkale’de verilen topyekûn mücadelede ecdadımız, milletimizin zor günde nasıl bir ve beraber olduğunu göstermiş, şehit kanlarıyla sulanan toprağımıza düşmanın ayak basmasına izin vermemiştir. Bugün biz de ülkemiz ve milletimiz için Çanakkale Zaferinde ortaya koyduğumuz ruh ve iradeyle çalışıyor, her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşabileceğimize olan inançla mücadelemizi sürdürüyoruz. Büyük bir kahramanlıkla, cesaretle yazılan şanlı tarihimize sahip çıkacak, Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuzu ödemek, vatanımızı ve bayrağımızı her koşulda müdafaa etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” 

Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Ordu Şehitliğindeki programın ardından, Vali Tuncay Sonel ve protokol mensupları, Yeni Valilik binasının giriş katında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi ile Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği (POLŞAD) için yaptırılan bölümde şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldi.  

Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu 

 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü anma programı kapsamında, Altınordu Atik İbrahim Paşa Orta Camiin de Mevlid-i Şerif okutuldu.  

 Vali Tuncay Sonel, protokol mensupları, daire müdürleri, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı Mevlid-i Şerif programında, şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir