https://www.unyegundemhaber.com/

SEL ÜNYE’DE 10 KATLI BİNAYI BOŞALTTIRDI ! İŞ YERLERİNİ VE EVLERİ SU BASTI

Şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.
Ünye şehir merkezinde ve kırsalda yağan yağmur hayatı felç etti.Şehir merkezinde su seviyelerinin 1 metreye çıktığı gözlemlendi.

Bugün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız şiddetini arttırarak yağan yağmur Ünye’de su baskınlarına , elektriklerin kesilmesine ,kazalara ve heyelana neden oldu.

10 KATLI BİNA HEYALAN NEDENİYLE BOŞALTILDI

Şiddetli yağan yağmurda toprak kayması meydana gelen bir bina boşaltıldı. Gölevi Mahallesi’nde bulunan KORU KENT sitesi D blok heyelan nedeniyle boşaltılırken, 10 katlı binada bulunan kişiler için geçici konaklama yerleri ayrıldı.

YILDIRIM DÜŞTÜ

Gürecili Mahallesi’nde elektrik trafosuna yıldırım düştü. Düşen Yıldırım nedeniyle şehir merkezinde yer yer elektrik kesintileri yaşandı. Yetkililerin elektrik kesintileri yaşanmaması için gece boyunca mesai yapacakları öğrenildi.

YAĞMUR KAZALARA SEBEP OLDU

Aşırı yağışlar nedeniyle kazalar meydana gelirken Çınarsuyu mevkiinde bir araç yolun kaygan olması nedeniyle şarampole uçtu .Aracın içinde bulunanlar kendi imkanlarıyla araçtan çıktılar. Bazı araçlar ise açık olan menfezlere düştü.

SU BAŞKINLARI YAŞANDI

Yağışların uzun süre devam etmesi nedeniyle tabakhane deresi taşma noktasına geldi. Köprü trafiğe kapatıldı. Evlerin ve işyerlerinin giriş ve bodrum katlarını su bastı. Belediye ekipleri olay yerlerine intikal ederken, caddelerdeki kapanan menfezler ve dere baksları için seferberlik ilan etti.

Customize & Schedule Social Media Posts

SANAYİ SİTESİ VE MAVİ KENT BOŞALTILDI

Sanayi sitesi iş yerleri sular içinde kalırken ekipler boşaltma işlerine başladı. Gölevi mahallesinde Mavikent sitesinde yaşanan su baskını nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan 10 aile iş makinelerinde sel bölgesinden kurtarıldı.

Ayrıca komsu ilçerden Çaybaşı ve İkizce’de de yağmurun şiddeti hissedildi.

Mahalle ve köy yolları kullanılamaz hale geldi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir