https://www.unyegundemhaber.com/

TURİZM, TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER OLMADAN BİR ANLAM İFADE ETMEZ

TURİZM, TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER OLMADAN BİR ANLAM İFADE ETMEZ

Turizm, Tarihi ve Kültürel Değerler olmadan bir anlam ifade etmez.
Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle 15-22 Nisan ‘Turizm Haftası’nı kutluyor, içinde bulunduğumuz yılın 19 ilçemizle birlikte ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olması temennilerimle sektörün gelişmesine emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Memleketimizin güçlenmesi için vazgeçilmez kaynaklardan yaklaşık 60 farklı sektöre destek veren turizm, ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle de adeta olmazsa olmaz sektörlerden birisidir.
Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Yerel yönetimler olarak şehirlerimizi kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı, saklı olanları açığa çıkarmalıyız.
Ordu’muzda Kibele, Fatsa’mızda Hekimoğlu ve kadılar şehri, sancak beyliği, yunus emre istirahatgahı vs. çok eski tarihi yaşam kalıntıları ile inanç turizm değerleriyle birlikte Ünye’mizde özellikle kültürel değerlerimizi öne çıkarmak suretiyle doğa ve inanç turizmini, yayla turizmini farklı uygulama noktasında uygulamak suretiyle turizme bir başka boyut kazandırmalıyız. Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı ve yaşatmalı, doğal ve kültürel güzellikleri yıpratmadan, onları gelecek nesillere aktarmalıyız.
Üniversite yüksek teknik eğitim almış olan toplumun her kesimini yakından ilgilendiren İnşaat, harita, elektrik, makine, sağlık, zıraat, turizm v.b. farklı teknik branşta eğitim almış olan, üretici iş gücü teknikerler birliği olarak Edirne’den Kars’a doğduğumuz memleketimizin kalkınması ve toplumun yaşam seviyesinin yükselmesi için projeler üretmekte, çalışmaktayız.
Ve diyoruz ki; Kentler yaşayan organizmalardır. Kentleşip geliştikçe bireyler de değişiyor, sorunlar artıyor, beklentiler karmaşıklaşıyor. Bu beklentilere cevap verecek yönetimler ile sorunsuz kentler yaratılmalı.
Ünye değer, Ünye’ye değer sloganı ile Ünye’mizi her alanda olduğu gibi tarihi ve doğal alanları da dokunuşları ile geleceğe taşıyan çalışmaları ve projelerinden dolayı tekrar güven sağlayan Ünye Belediye başkanımız, şehrülemin Sayın Hüseyin TAVLI ile belediye meclis üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ünye’mizin Kalesinde yapılan çalışmalar, restorasyon ve düzenlemeler sona doğru yaklaşmakta, bu yıl yaz sezonunda ziyarete açılacak olan Ünye kalesi kazanımı için Sayın Başkan Hüseyin Tavlı’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Yine bu yıl olmazsa da önümüzdeki yılarda T.C Kültür bakanlığınca organize ettiği 13 Nisan 10 Kasım tarihlerinde Kültür yolu festivalleri etkinlikleri içerisinde Ünye’mizde var olan bir çalışma “Ünye Kültür Yolunun” kültür yolu festivallerinde etkinlikte yer almasını çalışmalarının yapılmasın ümit ediyorum.
Marefet iltifata tabidir diyerek yine turizm konusunda bölgemizde saha hakimiyeti ve bilgileri ile çalışmaları ve kazanımları için ÜNTİD Ünye Turizm Derneği başkanı sevgili dostum, memleket sevdalısı sayın ı Adnan SOBİ’ye gayretleri için teşekkür ediyorum.
Bizler teknikerler yaşamın her alanında her taşın altında eli emeği alın teri olan nitelikli kişilerdir. Bilgi paylaşıldıkça faydalıdır diyerek kendi sorunlarımızdan çok aldığımız teknik bilgileri toplumun sorunlarına yaşadığımız doğduğumuz kentimizin sorunlarına duyarsız kalmıyoruz. Doğal kaynakların korunması ve toplumsal gelişme için önemli bir gelir olan turizme gönül veren tüm paydaşların Turizm Haftasını kutluyoruz.
Musa KIRANLI
KARADENİZ Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili
ORDU Teknikerler Deneği Başkanı
ÜSTP ÜNYE Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir