https://www.unyegundemhaber.com/

Türk Hava Yolları uçuşlarında çevreci yakıt kullanmaya başladı

Türk Hava Yolları (THY) küresel sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sunmak için uçuşlarında çevreci yakıt kullanmaya başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat “Çevreci yakıt vizyonumuz elbette uçaklarımızda çevreci yakıt kullanmaktan çok daha fazlasını kapsıyor. Hedefimiz bu yakıtı kullanmanın ötesinde, üretmek” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) küresel sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sunmak için uçuşlarında çevreci yakıt kullanmaya başladı. Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen uçak yakıtı ilk kez TK1823 sefer sayılı İstanbul Havalimanı– Paris uçuşunda kullanıldı. Bu rotada haftada bir gün kullanılacak biyo yakıtın yakın zamanda farklı uçuşlarla yaygın kullanımı hedefleniyor.

THY TARİHİNDE İLK

Biyo yakıtla gerçekleştirilen ilk uçuş için İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törende konuşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, küresel iklim değişikliğiyle mücadelesinde önemli bir gün yaşayan THY’nin tarihinde ilk kez bir uçağının çevreci yakıt kullanarak gökyüzüyle buluştuğunu söyledi.

YAŞANABİLİR BÜR DÜNYA BIRAKMAYI HEDEFLİYORUZ

Bolat “THY’nin çevreyi korumaya yönelik ilk çalışması değil. Bildiğiniz gibi son uçak tercihlerimiz hep yeni nesil, yakıt verimliliğine odaklanan teknolojilerden yana oldu. Ortalama filo yaşı 8.5 olan ve toplamda 371 uçaktan oluşan filomuz, Avrupa’nın en genç filolarından biri. Uçuş ağımızı ve filomuzu genişletirken olumsuz çevresel etkilerimizi en aza indirmeyi ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz” dedi

KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAK İÇİN 100 PROJE

THY filosuna 2023 yılına kadar katılacak yeni nesil ve çevre dostu uçakların karbon emisyonu ve gürültü seviyesi azaltma hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacağını ifade eden Bolat, 2008 yılından bu yana, karbon ayak izini azaltmak için 100’den fazla projeyi başarıyla uyguladıklarını söyledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir