https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti

Ünye Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını lanetleyip Filistin’e destek verildi.

Ünye Diş Hastanesi, 25 ünite olarak yatırım programına alınıp ihaleye çıkarılacak. Diş Hastanesi’nin Ünye ile  hinterlandındaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerine hizmet vereceği ifade edildi. 

Konuşmaların ardından Meclis Toplantısı gündemine geçildi.

Gündemde görüşülen ilk maddede 2024 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifeleri belirlenerek vergi, harç ve ücretlere enflasyon oranında artırılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Kaledere Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ünye Belediyesi Tüzel kişiliğine ait olan Kültürel Tesis Alanı olarak tahsisli olan alanın Yüceler Mahallesinde bulunan ve Maliye Hazine ait olan parselle takasının yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yaklaşık 7 ay önce Ünye’ye 25 üniteli Ağız ve Diş Hastanesi açıklamanın ardından İl Sağlık Müdürlüğü Diş Hastanesi’nin yapılması için uygun arazi arayışına başlatılmıştı.  

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ile çeşitli kurumların görüşleri de alınarak Diş Hastanesi yapılması için uygun arazi bulmak için yürütülen çalışmalar sonuç verdi. İlçenin Yüceler Mahallesi Ünye Devlet Hastanesi mevkisinde mülkiyeti Maliye Hazine’sine ait bir yer bulundu.

Bulunan yerin imar planında cami yeri olarak işaretli olduğu, Ünye Belediye Meclisi tarafından buranın cami alanından çıkarılıp Sağlık tesisine dönüştürülmesi için imar değişikliği çalışması başlatıldı.

İmar Plan değişikliğinin ardından Ünye Diş Hastanesi için 2024 yılında yatırım programına alınacağı bildirildi.

Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı gündemine gelerek, Ünye Yüceler Mahallesi’nde bulunan ve imar planında cami yeri olarak belirlenmiş alanın Ünye iş Hastanesi yapılmak üzere imar planının değiştirilmesi konusu görüşülerek imar komisyonuna havale edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2024 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1.taksit ödeme süresi 31 Mayıs Cuma mesai bitiminde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir