https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE 92 YAŞ KUTLAMASI

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE 92 YAŞ KUTLAMASI

Ünye Devlet Hastanesinde kalp hastası 92 yaşındaki Azmi Öztürk’e, 165 günlük yaşam mücadelesinin ardından yoğun bakım ünitesinde doğum günü sürprizi yapıldı

.Akkuş ilçesinde yaşayan Öztürk, nefes darlığı şikâyeti üzerine 17 Kasım 2021’de Ünye Devlet Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu kalp yetmezliği tanısı konulan Öztürk, entübe edilerek 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesinde solum cihazına bağlandı.Doktor ve hemşirelerin büyük özveriyle takibini yaptığı Öztürk’ten, yaklaşık 10 gün önce solunum cihazı çıkarılarak uyanması sağlandı. Günlük yaşamı için oksijen desteği devam eden hasta için fizik tedavi programına da başlanıldı.Evde bakım için gerekli çalışmalara başlanan Öztürk’ün 92. yaş günü dolayısıyla doğum günü sürprizi hazırlandı. Yoğun bakım servisi çalışanları, hastanın yatak ve çevresini balonlar süsledi, aldıkları pasta ile Azmi Öztürk’ün yeni yaşını kutladı.

Anestezi Uzmanı Dr. Özlem Yadigaroğlu, solunum sıkıntısı nedeniyle gelen hastanın, akciğer enfeksiyonu ve kalp yetmezliği tanılarıyla takibine başladıklarını söyledi.

Solunum cihazına bağlı olarak takip ettikleri hastaya bir müddet sedasyon uyguladıklarını aktaran Yadigaroğlu, yaşının ileri, kalbi ve akciğerleriyle ilgili problemlerin olması nedeniyle solunum cihazından ayırma çalışmalarının kolay olmadığını belirtti.

Yadigaroğlu, Hastaya trakeostomi uyguladıklarını ifade ederek, “Sonrasında solunum cihazının desteğini azaltarak yavaş yavaş solunum cihazından ayırmaya başladık. Tabi ki bu süreçte sedasyonu da kestik. Sonrasında bu solunum cihazının desteğini azaltılması dönemlerinde yavaş yavaş uzatılarak tamamen cihazdan ayrıldı. Hastamızı yaklaşık 10 günden beri de tamamen cihazdan ayrı bir şekilde takip ediyoruz.” dedi.Hastanın eve çıkış hazırlıkları kapsamında bazı cihazların raporlarını çıkardıklarını anlatan Yadigaroğlu, evde bakımla ilgili hasta yakınlarının bilgilendirildiğini ve en kısa zamanda taburcu işleminin yapılmasının planlandığını kaydetti.Öztürk’ün hastane öncesi hayatında da yaşama bağlı, sevinçli ve mutlu bir kişi olduğunu öğrendiklerini belirten Yadigaroğlu; “Bu ekstübasyon dönemlerimizden sonrasındaki onun azmi ve gayreti sayesinde de zaten daha başarılı sonuçlar elde ettik. Bu bizim için çok mutlu edici bir durum oldu. Hem yaşı ileri olup hem de başarılı sonuç elde ettiğimiz nadir hastalarımızdan biri Azmi amca. O yüzden bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.Yadigaroğlu, hastanın tedaviyle birlikte artık her söylediklerini anlayabildiğini ve bilincinin açık durumda olduğunu vurguladı.Hastanın doğum gününü kutlamak için yakınlarını da davet ettiklerini aktaran Yadigaroğlu, “Pastamızı aldık. Azmi amca da biraz daha uyanıktı. Bize çok uyum gösterdi. Alkışladı, el salladı, yakınlarıyla iletişim kurdu. Bu bizim için güzel bir gelişme oldu. Tabii hepimizi mutlu etti. Hem yoğun bakım ekibimizin gayretli çalışmaları hem kendi çabalarıyla birlikte güzel sonuçlar elde ettik. Gayet mutluyuz.” ifadelerini kullandı.- “Dedemi tekrardan evine kavuşturacağımız için çok mutluyuz”Doğum gününe katılan Öztürk’ün torunu Ali Tuncer Gül ise yaklaşık 6 ay önce hastaneye yatan dedesini şimdi çok iyi gördüklerini vurguladı.Emekleri dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür eden Gül, “Büyük bir özveriyle çalıştılar. Haklarını, ne yapsak ödeyemeyiz. Dedemi tekrardan evine kavuşturacağımız için çok mutluyuz. Bu, sağlık çalışanlarının sayesinde oldu.” dedi.Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Tamer Kutlu da 92 yaşında solunum cihazına bağlı olan hastanın iyileşmesinin kendileri için büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Hastanın çok dirençli olduğunu ve kendini bırakmadığına dikkati çeken Kutlu, “Asıl zaferin kahramanları bu hastayla 7/24 ilgilenen yoğun bakımdaki uzman hekimlerimiz ve onlara yardım eden, hastanın bakımını, tedavisini yapan hemşire ve diğer sağlık çalışanlarımızdır. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının başarısını bu hastada görmüş olduk.” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

CUMHUR ÖZTÜRK’TEN EMEKLİLERE DESTEK

CUMHUR ÖZTÜRK’TEN EMEKLİLERE DESTEKCumhuriyet Halk Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Cumhur Öztürk, DİSK Emekli-Sen’in basın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir