https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye’de 30 Ağustos coşkuyla kutlandı.

Ünye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü, Ünye’de etkinliklerle kutlandı.

Program ilk olarak Ünye Kaymakamlığında gerçekleştirilen protokolün tebrikleriyle başladı. Cumhuriyet Meydanında devam eden program ilçe protokolünün çelenk sunumuyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, vatandaşların bayramını kutladı.

Programda konuşan Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Şükrü Berke Çağman, “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını teşkil eden 30 Ağustos Zaferinin 100. Yılının haklı gurur ve heyecanını taşıyoruz. Asil Türk milleti kahraman ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 100 yıl önce bu gün kahramanlık ve şeref dolu aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 30 Ağustos Zaferi Türk ordusuna silahlı kuvvetler günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak bölgemizde sürekli barışa katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatı, güçlü ve dinamik personeliyle dostlarının, ülkemizin güvencesi olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden biri olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görece hazırdır. Milli Egemenlik, Milli Şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerine rehber olmaya devam edecektir” dedi.

Program Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi tarafından sunulan spor, halk oyunları ve şiir gösterilerinin ardından sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

19 litre kaçak içki ele geçirildi

19 litre kaçak içki ele geçirildi KOM ekipleri tarafından durdurulan araçta 19 litre kaçak içki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir