https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER, GÜNDEM ÖZEL’İN KONUĞU OLDU

BAŞKAN GÜLER, GÜNDEM ÖZEL’İN KONUĞU OLDU

“AVRUPA AYRIMCILIK YAPIYOR”

“YURT DIŞINDAKİ ORDULULARLA BÜTÜNLEŞMEMİZ GEREKİYOR”

“135 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

“ORDU’DA 1 HAFTADA 335 HEYELAN MEYDANA GELDİ”

“SON 6 AYDA KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİNİ 150 BİN KİŞİ TAKİP ETTİ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altaş TV’de Gökhan Gül’ün sunduğu Gündem Özel programının canlı yayın konuğu oldu. 22-28 Mart tarihleri arasında Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı ile yurt dışında bulunan Ordulularla yaptığı toplantıları değerlendiren Başkan Güler, yurt dışında ikinci bir Ordu olduğunu söyledi.

“AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE AVRUPALILARA DERS VERDİK”

22-28 Mart tarihleri arasında Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Avrupa’nın çifte standart yaptığını ve Ukrayna’ya sırtını döndüğünü söyledi.

Türkiye’nin her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olduğunu belirten Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Türkiye aslında dünyanın vicdanı konumunda yer alıyor. Dolayısıyla bütün haksızlıklara, bütün ilkesizliklere ülkemizin tepkisi oluyor. Bizde bu toplantıda düşüncelerimizi ifade ettik. Çünkü bir yerde çifte standart uygulaması var. Bizde bu toplantıda aslında birçok ülkenin söylemek isteyip de söyleyemediği düşünceleri Avrupa’ya karşı onların yüzüne karşı söyleme fırsatı yakaladık. Bu bizi mutlu etti. Çünkü ülkemizin onlarla bu noktada paylaşabileceği çok tecrübesi var. Avrupalılar insanları ten rengine veya göz rengine göre ayrım yapıyorlar. Onlara göre sarışın ve mavi gözlü olduğu zaman daha farklı, Müslüman olunca da daha farklı bakıyorlar. Türkiye olarak bu süreçte çok yoğun bir diplomasi trafiği de sürdürdük. Bende bu Genel Kurulda 46 ülkenin temsilcileri ile birlikte konuşmamızı yaptık ve düşüncelerimizi ifade ederek vicdanların sesi olduk. Avrupa’nın göbeğinde Avrupa’ya ders verdik”

“AVRUPA’DAKİ ORDULULAR İLE BAĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Ordu’da yaşayan vatandaşlar kadar yurt dışında yaşan Ordulunun olduğunu dikkati çeken Başkan Güler, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı sonrasında birçok Avrupa ülkesinde Ordulularla bir araya geldiklerini belirtti. Başkan Güler, “Hepsinin ayrı bir başarı hikâyesi var. Kültürlerinden asla bir kopma yok. Aksine daha da bilinçli bir halde olduklarını gördüm. Ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil ediyorlar. Ordulu hemşerilerimizin çoğu aslında işçi olmaktan çıkmış işveren ve iş insanı konumuna gelmiş. Bu bizleri daha da mutlu etti. Çok verimli toplantılar yaptık. Gurbetçilerimizin bizlerden istedikleri vardı. Bunları konsolosluğumuz ile görüşerek çözüme kavuşturduk. Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yurt dışında yaşayan Orduluları kapsayacak şekilde bir birimi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunu ilk mecliste gündeme getireceğiz” diye konuştu.

“135 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde başlattığı Karadeniz-Akdeniz yolunun yüzde 98’lik bölümünün tamamlandığını söyleyen Başkan Güler, 135 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.

Karadeniz-Akdeniz yolu sayesinde Ordu’nun önemli bir avantajı eline alacağını belirten Başkan Güler, “Fiziki olarak yolun büyük bir bölümü tamamlandı. Şu an sadece 4 km’lik bir bölüm kaldı. Kalan bu bölüm ile ilgili ekipler çalışma yapılıyor” dedi.

Başkan Güler, şu bilgileri verdi: “Şu an Ordu’dan çıkan bir araç 6.5 saatte Mersin’e gidebiliyor. Bu çok önemli bir şey. Bu yol sayesinde Ordu İç Anadolu’da bulunan birçok ilin sahil kenti konumunda yer almasını sağladı.  Buradaki en önemli nokta Bakanlığım döneminde 14 adet tünel açılmasına vesile olduk. 135 yıllık bir projeydi. Hayaldi. Biz bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Bu yol sayesinde Ordu’nun lojistik olarak da ağırlığı artacak.  Bizim yaptığımız incelemelerde Dünya’da üç konu önümüzdeki 30 yılda ön plana çıkacak.  Bunlardan bir tanesi her zaman ki gibi enerjidir. İkincisi gıda, üçüncüsü ise lojistiktir.  14 tünel ile açtığımız bu yol Ordu’ya büyük lojistik konusunda büyük avantaj sağlıyor. Ordu bu proje sayesinde ikinci yüzyılda geleceği parlak olan illeri arasında yer alacak.  Biz şuan bunun altyapısını yapıyoruz. Benim hayalim aslında tam da buydu. Çünkü çocukluğumdan bu yana bu dere yolu hep Ordu’da öne sürülen bir şeydi. Bu bize nasip oldu ve yaptık. Ordu için bu çok önemli ve büyük bir avantajı ilimize sağlamış olacak”

“ATIK BİZİM İÇİN ENERJİYE DÖNÜŞEN KIYMETLİ BİR MADDE”

Ordu’da yıllardır süren çöp sorununu çözüme kavuşturduklarını ve enerji ürettiklerini belirten Başkan Güler, ‘Biz atık kelimesini sevmiyoruz’ diyen ve atıktan enerji ürettiklerinin altını çizdi. Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz atık kelimesini sevmiyoruz. Atık aslında kıymetli bir madde. Enerji üretiyorsunuz. Atığı aynı zamanda toprağa dönüştürüyorsunuz. Suni toprak çalışmaları yapıyoruz. Gübre oluşturuyoruz. Biz burada her şeyi değerlendiriyoruz. Bir lütuf olan çevrenin tüm bu çalışmalarla hakkını vermeye çalışıyoruz. Çevre deyince sadece havayı suyu değil, hepsini bir bütün olarak ele alıyoruz. Hava kirliliği çözümünde doğalgazı getirerek, yenilebilir enerjiye, rüzgâra, güneşe ağırlık vererek yasalar çıkardık ve şimdi onların faydalarını görüyoruz”

“SON 1 HAFTADA 335 HEYELAN MEYDANA GELDİ”

Ordu’da çetin geçen kış sonrasında eriyen kar sularının heyelanlara neden olduğunu belirten Başkan Güler, son 1 haftada 335 heyelan meydana geldiğini söyledi. 

Başkan Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son 1 hafta içerisinde eriyen kar nedeniyle 19 ilçemizde toplamda 335 heyelan meydana geldi. Ayrıca 19 ilçemizde 106 ev heyelan nedeniyle tahliye edildi. Bu rakam kar erimeyen noktalardaki oluşabilecek heyelanlarla değişebilir. Çünkü şu an için Kabadüz, Gürgentepe, Akkuş gibi ilçelerimizde kar henüz erimedi. Bu erimelerle heyelan rakamı artar mı onu yaşayıp göreceğiz.  Şu an ekiplerimiz sahada Karayolları ile müthiş bir çalışma yapıyorlar. Şu ana kadar bir problem yok. Heyelan nedeniyle kapanan yolları kısa süre içinde tekrar ulaşıma açacağız”

 “6 AY’DA 150 BİN 800 SEYİRCİYE ULAŞTIK”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin son 1 yılda Kültür ve Sanat alanında önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Başkan Güler, son 6 ayda yapılan çalışmaları 150 bin 800 kişinin takip ettiğini söyledi.

Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Ordu kültür ve sanata çok ağırlık veren ayrıca kökünde kültür ve sanat olan bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinlikleri sayesinde 150 bin 800 kişiyi salonlarda ağırladık.  Yapılan bu etkinliklerin çoğunu kaçırmamaya çalışıyorum. Katıldığım zaman bile protokol yerine vatandaşlarla iç içe oturuyorum. Onlarla sohbet ediyoruz. Birlikte gülüp birlikte duygulanıyoruz. Burada dedikodudan uzak, çekişme ve tartışmadan uzak bir ortam olsun istemiştim. Çok şükür bunu da ekiplerimizle beraber yaptık.  Bu sayede çok geri dönüşler alıyoruz. Bu kültür sanat etkinlikleri için başka illerden geliyorlar. Şu an Ordu kültür sanat etkinliği bakımında Türkiye’de en önde yer alan iller arasında. Bu çok önemlidir. Bu etkinlikleri sadece Ordu merkezde yapmıyoruz. İlçelerimizi de bu kültür şölenine katıyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir