https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI, “AMACIMIZ, ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi. Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, engelliler gününün engelli bireylerin farkındalık günü olduğuna dikkat çekerek, “yaşadığımız şehirde herkesin rahat yaşam sürmesi için biz yerel idarecilerin sorumlulukları olduğunu biliyoruz, şehri o sorumluluk bilinciyle yönetiyoruz” dedi.

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi. Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Aslışen, Ünye Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, okul müdürleri ve öğrenci velileri izledi.

MÜDÜR TİKENOĞLU, “ENGELLİ BİREYLERE İMKAN TANINDIĞI ZAMAN DİĞER BİREYLERDEN FARKI YOKTUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Ahmet Tikenoğlu, “3 Aralık anma veya bayram değil, engelli bireylerin sorunlarının konuşulduğu ve çözüm yollarının arandığı farkındalık günüdür. Biz de bir engelli adayı isek engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için elimizden geleni yapmalıyız. Engelli olmak başarıya engel değildir. Engelli birey olmasına rağmen Dünya genelinde başarı elde eden birçok sporcu vardır. Bölgemizde de bu sporculara örnekler bulunuyor. Engelli bireylere imkan tanındığı zaman diğer bireylerden farkı yoktur” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “SON 20 YILDA ENGELLİLERE YÖNELİK CİDDİ MESAFE KAT EDİLDİ”

Sevgisizliğin en büyük engel olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “programın temasında da bulunan ‘en büyük engel sevgisizliktir’ sözüne katılıyorum. Sevgi ve saygı büyütüldüğünde çokça meselelerin çözüldüğü görülmektedir. Sonraki aşamada ise fiziki şartlar yer almaktadır. Bu sorumluluğun bilincinde hareket eden bireyleriz. Son 20 yılda ülkemizde engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik ciddi mesafeler kat edildi. Aileler, engelli kardeşlerimizle sokağa çıkamaz durumda iken bugün gelinen noktada belki eksiklikler var ancak ciddi yol kat edildiğini görmek mümkün. Bu eksikliklerin giderilmesine yönelik biz de gayret göstereceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN TAVLI, “SORUMLULUĞUMUZU BİLİYOR, O BİLİNÇLE ŞEHRİ YÖNETİYORUZ”

Şehrin imarında engellileri de düşünerek hareket ettiklerini belirten Başkan Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehri engelli kardeşlerimizin de sokakta bizimle yaşayabileceği şekilde planlama sorumluluğumuz var, bu bilinçle hareket etmeye çalışıyoruz. Eski şehirleri yeniye döndürmek kolay değil ancak yeni planlamalarda bunlarla ilgili çalışma yapmak mümkün. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına üzerimize düşen sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz.”

Konuşmaların ardından program öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti. Şiir dinletisi, şarkı yarışması, top taşıma ve sandalye kapma yarışması, tiyatro gösterisi ve balon patlatma yarışması izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Programın sonunda öğrenciler okul bahçesine marul ve soğan dikimi gerçekleştirdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2024 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1.taksit ödeme süresi 31 Mayıs Cuma mesai bitiminde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir