https://www.unyegundemhaber.com/

GAZETECİLERDEN KOLEJLERE TEPKİ!!

GAZETECİLERDEN KOLEJLERE TEPKİ!!

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı ve Çakır Medya / A52 TV İmtiyaz Sahibi Gazeteci Cihan Çakır, A52 TV’de yayınlanan Gündem Arena Programında Ünye Saraçlı Mahallesi Sanayi Sitesinin üst tarafından bulunan Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü’yle (BK Ünye Kampüsü) ilgili ilginç iddia ve eleştirilerde bulundu. A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor ve program yorumcusu Murat Çıraklı’yla yaptığı yayında Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü’yle ilgili eleştirilerde bulunan Gazeteci Cihan Çakır, okul yönetimini vefasızlıkla suçladı.

Medya kuruluşlarına okulla ilgili Ünye Sanayi Sitesinin içinde olduğu için şikayetler geldiğini belirten Başkan Cihan Çakır, “Gürültü açısından ve sanayideki işletmelerin sesinden kaynaklı çocukların konsantrasyonunu etkilediği noktasında bazı velilerden bilgiler geldi. Bunlara bizden ziyade Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bakması lazım. Buradan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlümüze sesleniyorum.” sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.

Bahçeşehir Kolejini kötülemediklerini, ve bu markanın Türkiye’nin en önemli özel okullarından biri olduğunun altını çizen fakat okulun konumunun eleştirilere konu olduğunu belirten Çakır, “Burası, bu mevkii Bahçeşehir markasına bence yakışmıyor.” dedi.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı ve Ünye Gündem Haber İmtiyaz sahibi Gökhan Beşikcioğlu yaptığı açıklamada :

”Dernek Başkanımız Cihan Bey’e katılıyorum ve eklemek istiyorum Kolejlerdeki en büyük sıkıntılardan biride bana göre en önemlisi öğretim kurumlarının ticarethaneye çevrilmeleri. İlk gayenin eğitim ve öğretim dışında maddiyat olduğunu görmek velilerimizi etkiliyor. Bende bir öğrenci velisi olarak bu durumu yaşamış ve vakıf olmuşumdur.

Bizler vatandaşlar olarak A kolejine çocuklarımızı kayıt ettiriyoruz bir süre sonra bakıyoruz ki bu kolej B koleji ile birleşmiş. Üstelik bu durum yaşanırken ne öğrencilere nede velilere danışılıyor. Örneğin benim çocuğum Doğa Kolejinde okula başlayıp dönem ortasında Bahçeşehir Koleji olarak değiştirildi. Bu binadaki çocuklar ise Uğur Koleji olarak başlayıp Bahçeşehir Koleji olarak eğitimlerine devam ediyorlar. Manevi olarak öğrenci ve velilerin yeni kurumun eğitim sistemine alışması ve dönem ortasında gerçekleşen ticari devirden dolayı takdir edersiniz ki kitaplardan tutun formalarına kadar her şey değişiyor. Bu durumda maddi olarak velileri etkiliyor ve bir çok velinin de tepkisine neden oluyor. O yüzdem özel kolejlerin isimleri ne kadar büyük olursa olsun önceliğin öğrenci ve veliler olmalıdır. Öğrencilerini para olarak gören kurumların eğitim ve öğretimle ilgili çocuklarımıza ne vereceği kamu oyunun takdirine bırakıyoruz.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIYLA BİNALAR ESTETİK VE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIYOR Ordu Büyükşehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir