https://www.unyegundemhaber.com/

MİLLİ SPORCULAR KAYMAKAM GÜNEY’İ ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz hafta Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonasında dereceye giren Ünyeli sporcular Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i ziyaret ettiler.

20-31 Mayıs tarihleri arasında Özbekistan’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Ünyeli sporcular Yusuf Fehmi Genç ve Melih can Günay, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i ziyaret ederek şampiyona ve öncesindeki hazırlık çalışmalarını anlatılar. Kaymakamlık makamında genç sporcuları ağırlayan Kaymakam Güney, sporcuları tebrik ederken, şunları ifade etti.

“20-31 Mayıs 2021 tarihlerinde Özbekistan’ın baş kenti, Özbekistan’ın taş kentinde düzenlenen gençler dünya halter şampiyonasında ülkemizde yetişen Yusuf Fehmi Genç ve Melih can Günay kardeşlerimiz genç Ünye takımında ülkemizi temsil etmişlerdir. Yusuf Fehmi Genç kardeşimiz 60. Kg de gençler halter dünya üçüncüsü olmuştur, koparmada 133 kiloda dördüncü, silkmede 168 kg kaldırarak toplamda 300 kg kaldırarak dünya üçüncüsü olmuştur. Melih can Günay kardeşimizde 55 kg ile yarışmış. Yine koparmada 93 kg kaldırarak yedinci, silkmede 126 kg kaldırarak dördüncü toplamda ise 219 kg kaldırarak altıncı olmuştur.

 Ben her iki gencimizde başarılarından ötürü tebrik ediyorum başarılarının artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Kazanmış oldukları bu başarıyla kendileri ve aileleri gibi ilçemizi, ülkemizi de gururlandırmışlardır. Bizler geldiğimiz günden beri Gençlik Spor Müdürlüğümüzün bünyesinde tüm faaliyetleri yakinen takip ettik ve elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. İlçe koşullarında tüm imkanları kendilerine sağlasak da bu bir noktaya kadar ama Türkiye’nin sayılı kulüplerinde profesyonel olaylar içerisinde buradan ayrıldıktan sonra başarılarını arttırarak devam etmişlerdir. Gençlerimizin bitişmesinde ve başarmalarına vesile olan başta Gençlik spor çalışanlarımız ve Müdürümüz, halter sporunun Ünye’de gelişmesine katkıda olan halter hocamız Cuma Ali beye ve halterin sevilmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bizler bundan sonra da sizleri yakinen takip ediyor olacağız, başarılarınızla ilgileneceğiz biz sizlere inanıyoruz.” Dedi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney genç sporcuların ziyareti sonrasında Dünya 3.sü olan Yusuf Fehmi Genç’e tam altın, dünya 4.sü olan Melih can Günay’a ise yarım altın hediye etti. Ve her ikisinde başarılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIYLA BİNALAR ESTETİK VE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIYOR Ordu Büyükşehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir